• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
"Sindirmeye yönelik çabaları sonuçsuz kalacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, 15 yaşındaki çocuğun iradesinin olamayacağını vurgulayarak, çocukların dağa kaçırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.        Güneştekin, Hüda Par İlçe Başkanının kaçırılma olayını da değerlendirerek sindirmeye yönelik çabaların sonuçsuz kalacağını söyledi.

Son zamanlarda Türkiye gündemindeki yerini koruyan ve özellikle bölgeyi yakından ilgilendiren çocukların dağa kaçırılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, 15 yaşındaki çocuğun iradesinin olamayacağını vurgulayarak, çocukların dağa kaçırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“15 yaşındaki çocuğun siyasi iradesi olamaz”

Değerlendirmesinde Güneştekin, "Henüz eğitim çağında olan küçük yaştaki çocukların siyasi iradelerinden bahsederek kendi istekleri ile dağa çıktıklarını kabul etmek mümkün değildir. 15 yaşındaki çocuğun siyasi iradesi olamaz, bu çocuklar ailelerinden ve geleceklerinden kopartılmış, geleceklerinden mahrum bırakılmışlardır. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

“Annelerin cesur tutumu takdire şayan”

Güneştekin, çocuklarının kaçırılmasına tepki gösteren annelerin cesur tutumunun takdire şayan olduğunu söyledi.

Güneştekin,  "Bu durum çözüm sürecinin de bir yansımasıdır. Aileler "madem ki barış ve çözüm süreci var neden çocuklarımız dağa çıkartılıyor" diyerek doğru bir tespit yapmaktadırlar. Halkın ve sivil toplum örgütlerinin bu olaya ilişkin ciddi bir tavır takınması halinde bu türden olayların tekrarlanmasının önüne geçilecek. Bu durum kendisini demokratik olarak nitelendiren bir takım "Sivil Toplum Kuruluşları" için bir samimiyet testidir." şeklinde konuştu.

“Sindirmeye yönelik çabaları sonuçsuz kalacak”

İl Başkanı Güneştekin, yaklaşık bir hafta önce kaçırılan ancak yoğun tepkiler üzerine önceki gün serbest bırakılan HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanının kaçırılışını da değerlendirdi. Güneştekin, "Geçmişte partimiz yöneticilerinin de kaçırılması olaylarında olduğu gibi HÜDA PAR yöneticisinin kaçırılmasını da bir tahammülsüzlük örneği olarak değerlendiriyoruz." İfadelerine yer verdi.

Toplumda farklı bir ses veya düşünceye tahammül edemeyen ve buna rağmen hak hukuk iddiasında olanların yüzünün dışa yansıdığını ifade eden Güneştekin son olarak, "Kaçırma olayları ile bir kesimi sindirmeye yönelik çabaların sonuçsuz kalacağı bilinmelidir." Diye kaydetti. (Veysi Rüzgar-İLKHA)          

Bu haberler de ilginizi çekebilir