• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Arınç: Diyarbakır Belediye Başkanı`nı Kınıyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında başlayan Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da katıldı.

Çözüm sürecine ilişkin atılacak yeni adımların da masaya yatırılacağı toplantıda, terör örgütü PKK tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunun ulaşıma kapatılmasının ardından bölgede yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Arınç, Merkez Bankası Başkanı Başçı`nın kapsamlı bir sunuş yaptığını söyledi.

ARINÇ`TAN MERKEZ BANKASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Faiz konusu Merkez Bankasının görevlerinden sadece bir tanesi. Biliyorsunuz AK Parti`nin kuruluşunda da hükümet beyannamesinde de ekonomik kurulumuzun ilk yaptığı çalışmalarda aldığı karara göre de Merkez Bankasımızın bağımsızlığı esastır. Bu ilkeden bugüne kadar şaşmadık, bundan sonra da şaşmaya niyetimiz yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Merkez Bankası Başkanı görevinin başındadır. Olumlu bir sunum yapmıştır. Bütün Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımız bu değerlendirmlere katılmıştır" dedi.

Arınç Merkez Bankası`nın bağımsızlığına bugüne kadar riayet ettiklerini bundan sonra da edeceklerini söyledi. Arınç, Türkiye`nin büyüme trendini sürdüreceğini bunun için de çaba göstermeye devam edeceklerini söyledi.

"Faizlerin düşürülmesi diğer unsurlarla mümkündür" diyen Arınç, faizlerin düşürülmesiyle yatırımların daha da artacağı kanatinde olduklarını, tümüyle tabloya baktığında Merkez Bankası çalışmalarında bir akord gördüklerini söyledi.

ÇOCUKLARI KANDIRILAN AİLELERLE İLGİLİ SON DURUM

Başbakan Yardımcısı Arınç, çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemlerine ilişkin, "Gerek BDP`li siyasetçiler gerekse çözüm sürecine destek veren herkes gerekse bu konuda siyasi aktör olarak kendisini güçlü bulan herkesin bu çocuklarımızın dağdan indirilerek ailelerine teslim edilmesi konusunda çaba göstermesi gerekir. Bu da en çok gözleri İmralı`da veya kulakları Kandil`de olanlara düşer" dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay`ın yaptığı açıklamalarla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyen Arınç, çocukları kandırılan annelerin durumunun çok acı olduğunu,

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin bu anneleri mağdur etmesini esefle kınadığını belirtirken bu anneleri BDP`nin yıllardır farklı eylemlerde kullandığına dikkat çekti. Arınç, ailelerle ilgili Başbakan Erdoğan`ın yarınki grup toplantısına yeni açıklamalarda bulunabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık adaylıkları konusunun Bakanlar Kurulu`nda görüşülmediğini söyleyen Arınç, kendi aralarında da böyle bir konuşmanın olmadığını söyledi.

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NA ÜYE GÖNDERİLMESİ KONUSU

Başbakan Yardımcısı Arınç, 4 bakanla ilgili kurulacak Meclis Soruşturma Komisyonu`na üye verilmesiyle ilgili Meclis Başkanı Çiçek`in açıklamalarına değinirken bu konuda partilerin iç tüzüğü iyi okumaları gerektiğini söyledi.

Daha önce ihsası rey sayılabilecek isimlerin üye olarak gönderilmesinin kabul edilmediğini AK Parti`nin de bu konuda araştırmasını sürdürdüğünü anlattı. Meclis Soruşturma Komisyonu nedeniyle gruplarda toplantı yapılamadığını, bu hafta sonu itibarı ile AK Parti`nin de komisyona isim bildirmiş olacağını söyledi.

Arınç daha sonra Afganistan`daki menfur saldırıya değindi ve bu konuda olayın faillerinin yakalanmasıyla ilgili Afgan yetkililerle temasta olduklarını, cenazelerin getirilmesi ve yaralı vatandaşın getirilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir