• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Afganistan Cumhurbaşkanını Seçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Afganistan`da 14 Haziran`da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için adayların seçim kampanyaları sürüyor.

Özbek asıllı General Abdülraşit Dostum ve Hazara aşiretinden Server Danış`ın yardımcılığına aday olduğu eski Maliye Bakanı Eşref Gani Ahmadzey, düzenlediği seçim mitinginde reform taahhüdünde bulundu.

Ülkenin kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde seçmenleriyle buluşan Ahmadzey, seçimi kazanması durumunda kuracakları yeni hükümette en çok gençlere hak tanıyacağını belirtti.

Kadınlar için de özel bir çalışma başlatacaklarını ifade eden Ahmadzey, bir memleketin gelişmesi için en çok eğitime önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ahmadzey, "Biz Afgan halkını parçalayan değil, birleştirici bir devlet kuracağız" dedi.

İlk turu 5 Nisan`da yapılan ve adaylardan hiçbirinin yüzde 50 oy oranına ulaşamadığı seçimin ikinci turunda eski Dışişleri Bakanı Abdullah Abdullah ve eski Maliye Bakanı Eşref Gani Ahmadzey yarışacak.

İlk turda yüzde 45 oy oranı ile birinci olan Abdullah`ın ardından yüzde 31,6 oy oranı ile Ahmadzey gelmişti. İlk turda yüzde 11,5 oy alan eski Dışişleri Bakanı Zalmay Resul`un, Abdullah`ı desteklemesi ikinci turda Abdullah için önemli avantaj sağlıyor.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir