• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Sevdalılarından voleybol turnuvası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, her yıl düzenlediği yaz etkinlikleri kapsamında futbol turnuvası yerine bu yıl voleybol turnuvası düzenledi.

Her yıl 1-8 Haziran tarihleri arasında kutlanan Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri, yapılan voleybol turnuvası ile başladı.

İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İKRA DER) ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvaya 14 takım katıldı. Turnuvanın startı Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulunun kapalı spor salonunda verildi. İlk üçe girenlerin ödüllendirileceği turnuvada kıyasıya mücadele eden takımlar hem sporun hem de kaynaşmanın tadını çıkardılar.

Yapılan etkinlikle ilgili konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Sözcüsü Hasan Şenol, her yıl 1-8 Haziran tarihleri arasında kutlanan Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında bir takım faaliyetler düzenlediklerini bu yıl da bunlara ek olarak voleybol turnuvası yaptıklarını söyledi.

Yaptıkları bu tür faaliyetlere Müslüman gençliğin ihtiyacı olduğunu ifade eden Şenol, “Gençleri sosyal hayatta harama, günaha sevk edecek birçok sebep var. Ve buna karşılık alternatifler de islam’da fazlasıyla bulunuyor. Yani bizler istersek gençlerin harama düşmesine engel olabiliriz. Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin dediği gibi “Helal dairesi keyfe kafidir.” Yeter ki Müslümanlar hayattan lezzet almayı, sadece haram yollarda aramasınlar. Helal yollar da buna yetiyor. Biz de bu anlayışla kardeşlerimizin harama günaha bulaşmadan hayattan lezzet almalarını ve bu vesileyle İslam’a daha fazla sarılmalarına vesile olmaya çalışıyoruz.”şeklinde konuştu.

Bundan önce de gençleri Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Oylat kaplıcalarına götürdüklerini ifade etti.  (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir