• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman`da ilk arpa hasadına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da ekinlerin hasadı bir bir toplanmaya başlandı. Batman merkez ve köylerinde mercimek hasadından sonra ilk arpa hasadına da başlandı.

Batmanlı köylüler, bir yıl boyunca büyük çabalarla ektikleri ekinlerinin hasadını alma telaşı içerisine girdi. Bu yıl 30 Mart günü yaşanan don olayı yüzünden hasatların iyi verim vermemesinden dolayı mağdur olduklarını belirten çiftçiler, yine de bölge bazında en iyi verimi kendilerinin aldığını belirtti.

Yıl boyunca ektikleri ekinlerin hasadını toplamaya başladığını söyleyen çiftçi Aydın Gönülaçar, “Tarlamızda ektiğimiz arpa ekinimizi biçmeye başladık. Geçen seneye göre ekinimiz çok fazla değil. Arazimiz aynı dönüm ve aynı tarla olmasına rağmen bu sene pek verim alamadık. Geçen sene 30 tona yakın bir verim aldım, ayı tarla olmasına rağmen. Aynı tarlada bu sefer 20 tona yakın bir verim aldım. 30 Mart günü don olayı nedeniyle baya hasar gören tarlalarımız oldu. Yine de Allah’a şükür etmek lazım. Demek ki bu seneki rızkımız bu kadardır. Tabi ki geçen sene daha çok verim almıştık. Bu seneki verim beklentimizi karşılamadı. Mazotun, gübrenin yükselişi de bizim aleyhimize oldu.” dedi.

Geçen seneye göre bu seneki verimin azlığından yakınan çiftçi Cevat Beyca ise, “Geçen seneye göre verim azdır. Bu sene pek fazla yağmurun yağmaması ve don olayının yaşanması ekinlerin verimini düşürdü. Kuraklık nedeniyle ekinlerimiz kardeşlik yapmadı. Bu yüzden bu sene az verim aldık. Yine de Allah’a şükürler olsun.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir