• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
Çocukları Dağa Kaçırılan Aileler Yol Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYABAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önündeki orta refüjde oturma eylemlerini devam ettiren kaçırılan çocukların ailelerinin, belediyeli zabıtalarınca engellenerek hakarete uğradığı belirtiliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldığı gerekçesiyle belediye binası önünden uzaklaştırılan aileler, eylemlerine cadde ortasında bulunan refüjde devam etti. Yolu kısa bir süre ulaşıma kapatıp basın açıklaması yapmak isteyen ailelerin, BDP’li belediye zabıtaları tarafından sözlü saldırıya uğradıkları görüldü.

“Mücadelemizi hiç kimse durduramayacak”

Oturma eylemi yapan aileler adına basın açıklamasını okuyan Erhan Eren, “Bizim mücadelemiz, annelerin isyanı ve başkaldırmasıyla başladı. Bunu hiç kimse durduramayacak. Ancak çocukların dağa gitmesi engellendiğinde bu eyleme son vereceğiz. Bizim bu eylemlerimiz birilerinin işine gelmedi.”dedi.

Zabıtaların ailelere hakaret

Belediye zabıtalarının kendilerine ‘Satılmışlar’ dediğini ve yapılan eylemden dolayı hakaretler ettiğini vurgulayan Eren, “Bunların aralarından biri, bize ‘Satılmışlar’ gibi alçakça bir ifade kullandı. Belediyede çalışanların birçoğunu o koltuklara bu insanlar getirdi. Bu ailelerin birçoğu BDP’ye oy vermiş insanlar ama bu günden sonra onlara farklı tavırlarla yaklaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan; daha önce yaptığı oturma eylemini bitiren bir kişinin, diğer ailelere ‘Eyleminize son verin’ şeklinde telkinlerde bulunması dikkat çekti. Ailelerin ise buna karşı çıktığı öğrenildi. (Ali Adiyaman/Hasan Önalan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir