• DOLAR 32.535
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2491.605
  • ...
Bingöl'ün üst yapı çalışmalarını eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, Bingöl’de yapımı devam eden üst yapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Taş Devri’ni hatırlatırcasına Bingöl’ün  her tarafına taş döşendiğini ifade eden Karasu, “Kaldırımlar için anlaşılır bir durumdur, tüm yolların taş ile döşenmesi günümüz şehir gerçeğiyle örtüşmemektedir. Döşenen taşların üstüne 2-3 milimlik kum değil, toprağa yakın özellikte mil dökülüyor. Oysa 2-3 milimlik, yıkanmış, dereden alınmamış kumun kullanılması gerekiyor. Şu an kullanılan mil-toprak kışın çamurun, yazın toz ve toprağın oluşmasına neden olacaktır. Dökülen mil-toprak yağmur sularının süzülmesini engelleyecek, nem ve neme bağlı kokunun oluşmasına neden olacak, cadde ve sokakların ileriki dönemlerde kokmasına sebep olacaktır. Oysa standartlara uygun yeterli miktarda kum kullanılsa bu sıkıntılar büyük oranda yaşanmayacaktır. Altyapı yüklenici firmanın insafına bırakılmıştı, meğer aynı gelenek ve anlayış üstyapıda da devam ediyor.” dedi.

“Bingöl’ün su sorununu bayanların halı yıkamasına bağlamak yanlıştır”

Karasu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Henüz Haziran ayına yeni girdik, memleketten Kerbela manzaraları, tanker arkasında dizilmiş bidon sürüleri görülmeye başlandı. Belediye yönetimi hazırlıklı olun, suyu tasarruflu kullanın telkininde bulunuyor. Doğrudur, her türlü israftan kaçınmak, su potansiyelimizi ekonomik kullanmak gerekiyor. Ama Bingöl’ün su sorununu bayanların halı yıkamasına bağlamak yanlıştır, bayanlara haksızlıktır. Gerçek şudur;  Bingöl’ün suyu azdır, doğru planlanmamıştır, birçok yere dağıtılmıştır, suyun önemli bir kısmı şehre gelmemektedir. Suyun önemli bir kısmı köylere, Genç İlçesine verilmektedir. Oysa köy içme suyu Özel İdare kaynaklarından sağlanır, şehir şebekesinden köylere su verilmez. Köylüler gidip su satın almış, aldıkları suyu şehrin şebeke hattına aktarmış ve aktardığı bu suyu kullanıyor gibi akla hayale gelmeyen bir gerekçe ileri sürülüyor. Böyle bir anlayış sulama suyunda bile kullanılamayacak kadar ilkel bir anlayıştır. Üstelik bu suyun ne kadarını kullandıkları da sorunlu. Bir diğer sorun da Genç İlçesine verilen sudur, suyun veriliş şeklidir ve verilen suyun miktarıdır. Genç İlçemizin içme suyu ihtiyacını Genç bölgesinden sağlamanın imkanlarını devreye sokmak gerekiyor. Özel idare kaynakları ile su verilmekte olan köylerin su ihtiyacını karşılamak gerekiyor. Yoksa Bingöl su sorunu yaşamaya devam edecektir.”(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir