• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Filistin`i tanınmadan vazgeçirme planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikalı diplomatlar Dennis Ross ile David Hale`in yanı sıra Avrupa Birliği`nin dış politika temsilcisi Catherene Ashton ve Orta Doğu Dörtlüsü temsilcisi Tony Blair müzakerelerin yeniden başlatılmasını sağlamak için bölgeye gitti. İsrail, Filistinlilerin başvrusunun ağır sonuçlar doğuracağı tehdidinde bulundu.

 

Amerikan Savunma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre Ross ve Hale dün gittikleri İsrail`de Başbakan Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak`la görüştü.

Amerikalı diplomatların bugün Batı Şeria`ya geçerek Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`la bir araya gelmeleri bekleniyor. Ashton da dün Netanyahu ile görüştü, İsrail`le Filistinliler arasındaki müzakereleri yeniden başlatmayı umduklarını söyledi.

 

Gözlemciler, Birleşmiş Milletler`de bir oylama olması halinde, Filistin devletinin tanınması konusunda Avrupa Birliği üyeleri arasında ayrışma olabileceğine dikkat çekiyor.

Lieberman`dan tehdit

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Bakan Hillary Clinton`ın Ashton ve Tony Blair`le telefonda konuştuğunu belirterek "Bu çözüm bulma çabalarımızın bir parçası" dedi.

İsrail`le Filistinliler arasındaki görüşmeler geçen yıl kesilmişti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu yıllık toplantıları 21 Eylül`de başlayacak. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Filistinlilerin planlarını ileri götürmelerinin ağır sonuçlar doğurabileceğini savundu.

 

Bazı sağcı İsrailli siyasetçiler, bu durumda Batı Şeria`nın bazı bölümlerinin ilhak edilmesi çağrısında bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir