• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Libya`da Çatışma: 17 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGAZİ- Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, bazı "devrimci güçler" tarafından desteklenen Ensaru`ş Şeria birlikleriyle, daha önce Hafter`e bağlılıklarını ilan eden Bingazi`nin Tabalino beldesindeki "Saika 21" birliği arasındaki silahlı çatışma sabahın erken saatlerinde başladı.

Öğlen saatlerinde 6 olarak açıklanan ölü sayısının 17`ye, yaralı sayısının ise 27`ye yükseldiği ifade edildi. Yer yer bomba seslerinin duyulduğu bölgede, çatışmaların durduğu belirtiliyor.

Öte yandan el-Heveri Hastanesi yetkilisi Hani el-Uraybi de çatışmalar sırasında atılan roketlerden birinin Bingazi Sağlık Müdürü Fethi el-Hicani`nin Tabalino`daki evine isabet ettiğini, olayda Hicani`nin bir oğlunun hayatını kaybettiği ve bir oğlunun da yaralandığını söyledi.

"Bingazi`de lise bitirme sınavları ertelendi"

Öte yandan Libya Milli Eğitim Bakanlığı, bugün ülke genelinde yapılacak lise bitirme sınavlarının güvenlik nedeniyle Bingazi`de ertelendiğini duyurdu.

Bakanlık Sınav İdaresi Genel Müdürü Abdusselam bin Suud, yaptığı yazılı açıklamada, bugün yapılması planlanan lise bitirme sınavlarının Bingazi dışındaki diğer kentlerde gerçekleşeceğini, Bingazi`deki öğrenciler için ise daha sonra yeni bir tarih belirleneceğini kaydetti.

Tuğgeneral Halife Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi`deki devrimci gruplara karşı, 15 Mayıs`ta "Onur Savaşı" başlattığını duyurmuş, Milli Genel Kongre ve Geçiş Hükümeti, bu durumu, "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır yönetiminin Hafter`i desteklediği yönündeki iddiaların ardından Zintan merkezli milis güçler ve Libya Hava Kuvvetlerindeki bazı birlikle ile devrik lider Muammer Kaddafi yanlıları da Hafter birliklerine katıldıklarını açıklamıştı.

Kaddafi rejimine karşı mücadele eden ve merkezi geçiş hükümetine bağlılıklarını bildiren "devrimci güçler" ile Derne merkezli Ensar`uş Şeria milisleri ise "darbe yanlısı" güçlerle çatışıyor.

 

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir