• DOLAR 32.583
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2427.69
  • ...
Çin Malı Oyuncaklara Yeni Standart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 ‘China Daily’ gazetesinin haberine göre, yeni standartlar oyuncak üretiminde plastiği yumuşatmaya yarayan zehirli DEHP maddesi ile yanıcı madde kullanımına sınırlama getiriyor. Yeni düzenleme oyuncakların ses seviyelerini de kontrol altına almayı amaçlıyor.

Avrupa Birliği standartları oyuncaklarda DEHP kullanımına kısıtlama getirirken ISO standartlarında DEHP ile ilgili bir kısıtlama bulunmuyor. Çin`in iç pazara yönelik üretiminde DEHP kullanımı için bir üst sınır bulunmaması yerli tüketicilerde endişeye yol açıyor.

Yeni standarlar 1 Haziran 2016 tarihinde uygulamaya girecek. Üreticilerin yeni standartlara uygun üretim yapabilmeleri için yeni hammadde ve üretim hattı kurmaları gerekiyor.

Yetkililere göre oyuncak üretiminin belirli bir standarta erişmesiyle, üreticilerin gelişmekte olan ülkelere ihracat yapması da kolaylaşacak. Halihazırda AB ve ABD pazarına ihracat yapan üreticiler ise uygulamadan fazla etkilenmeyecek.
Çin’in oyuncak sektörü, 2013 verilerine göre 24,7 milyar dolarlık üretim ve ihracatla dünyadaki oyuncakların yüzde 70’ini karşılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir