• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Bingöl Belediyesinden su tasarrufu çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Belediyesi şebeke suyu ile bahçe sulanmamasını ve halı yıkamalarında ise suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte aşırı su kullanımı ve yaşanan su israfına ilişkin Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların suyu tasarruflu kullanmalarını isteyerek, içme suyunun bahçe sulamalarında kullanılmamasını, halı yıkamalarında da suyun tasarruflu kullanılması çağrısında bulundu.

Açıklamada, “İçmesuyu şebekesinin bağlantılarının bitmesinin ardından kayıp, kaçak oranımızda önemli bir düşüş sağlanacaktır. Kurum olarak su tasarrufuyla ilgili mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. İnşallah bir, iki yıl içerisinde de kayıp, kaçak oranları noktasında Türkiye ortalamasından çok daha iyi noktalara geleceğiz. Vatandaşlarımızın suyu israf etmemesi, bahçe sulamaması ve halı yıkamalarında ise suyu tasarruflu kullanmaları gerekmektedir. Şuanda mevcut su kaynaklarımıza ek olarak ilave kaynak çalışmalarımız devam etmektedir. Konu hakkında herkesin gereken hassasiyeti göstereceğini bekler, saygılar sunarız” ifadelerine yer verildi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir