• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Köylüler kurdukları tahta köprülerle ulaşımını sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınar’a bağlı Arafat (Erefat) köyü sakinleri, köy içerisinden geçen ve ulaşımı aksatan dere yatağı üzerine kendi imkânları ile tahta köprüler inşa ediyor. Köyün birçok noktasına inşa edilen tahta köprüler, yaya ulaşımında büyük rol oynuyor.

Hizmet görmekten mahrum olduklarını belirten köylüler, bu şekilde tahta köprüler kurarak sorunlarını kendi imkânları ile çözmeye çalıştıklarını belirtiyorlar. Köyü ikiye ayıran dere yatağının üzerine inşa edilen tahta köprüler vatandaşlara gündelik işlerinde büyük kolaylıklar sağlıyor. Özellikle kış aylarında tahtadan kurulan köprüler ile karşıya geçmek ancak mümkün oluyor.

Köy sakinlerinden Muzaffer Danış köylerine hizmet gelmediğini belirterek, sorunlara kendi imkânları çerçevesinde çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. Danış,  “Dere yatağına köprü kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğundan dolayı, bu soruna kendimiz çözüm bulduk. Tahta köprüler, günlük hayatta yaptığımız işlerde bize büyük kolaylıklar sağlıyor.“ dedi.

Erefat köyü sakinlerinden Metin Emsen ise köylerde yaşayan vatandaşların çok az hizmet aldıklarını belirterek “Köylü hizmet alma konusunda sürekli mağdur ediliyor. Köyümüzün içerisinden geçen bu dere yatağına kendi imkânlarımızla tahta köprüler inşa ettik. Ancak bu şekilde karşıya geçebiliyıruz.” ifadelerini kullandı.

Okula giden çocuklar, işlerine giden köylüler, bu tahta köprüleri kullanılıyorlar. Köyde yaşayan vatandaşlar yetkililerden sorunlarının çözümleri için daha fazla duyarlılık bekliyor. (Vedat Aydın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir