• DOLAR 32.54
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2495.352
  • ...
`Dönemin Başbakanı` 25 Aralık`tan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen pazar günü Yalova’da düzenlediği mitingde yolsuzluk soruşturmalarını "darbe girişimi" diye nitelendirmişti.

Erdoğan o konuşmasında, "Bu tutanaklarda ne vardı biliyor musunuz? Bakın çok manidar; `Dönemin Başbakanı` ifadesi geçen iddianame hazırlamış polis benim için. Şimdi bu iddianameyi hazırlayan o güvenlik mensuplarına sesleniyorum: Siz bunu 17 Aralık öncesinde hazırladınız. Aralık geçti, ocak, şubat, mart, nisan, mayıs da bitiyor. Senin `Dönemin Başbakanı` dediğin Tayyip Erdoğan, bak hâlâ burada. Bu ne terbiyedir?" dedi.

Başbakan`ın bu açıklamasının ardından, söz konusu "Dönemin Başbakanı" ifadesinin 2012/656 esas numaralı 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında yazılı olduğu ortaya çıktı. Bu soruşturma dosyasında Başbakan Erdoğan`ın oğlu Bilal Erdoğan da şüpheliler arasında yer alıyor.

Söz konusu soruşturma kapsamında eski savcı Muaamer Akkaş`ın operasyon talimatı verdiği 25 Aralık tarihinden 10 gün önce 15 Aralık’ta İstanbul polisi fezlekesini gönderdi. Soruşturmaya ilişkin hazırlanan fezleke, soruşturmadan alınarak Tekirdağ’a atanan savcı Akkaş’a teslim edildi.

`Fezlekenin yasal geçerliliği yok`

Savcı Akkaş’a teslim edilen fezlekede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adı sık sık yer alıyor. Ancak fezlekenin bir yerinde Başbakan Erdoğan’dan "Dönemin Başbakanı" diye bahsediliyor. Fezlekenin bir bölümünde şüphelilerden Mehmet Fatih Saraç ve Turgay Ciner ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilişki anlatılıyor. Başbakan Erdoğan ile Turgay Ciner arasında bir anlaşma yapıldığının belirtildiği fezlekede, bu anlaşmanın ardından Saraç’ın 2012`de Ciner Yayın Holding’e yönetim kurulu başkan vekili olarak atandığı ve Erdoğan aleyhine olabilecek haberleri değiştirdiği veya iptal ettiği iddia edildi.

İşte fezlekenin bu bölümde Erdoğan’dan bahsederken "Dönemin Başbakan R. Tayyip Erdoğan" ifadeleri kullanıldı.

Savcılık kaynaklarına göre, polis tarafından hazırlanan fezlekenin yasal bir geçerliliği yok. Polis fezlekesi sadece savcılığa soruşturmayla ilgili fikir vermesi açısından değerlendirilebilir. Bu nedenle "Dönemin Başbakanı" ifadelerinin yer aldığı bu fezleke şu anki soruşturma savcıları tarafından dikkate alınmadı. Soruşturma savcıları, dosya ile ilgili kararı fezlekeye göre değil kendi yaptıkları inceleme üzerine verecek. 

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir