• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Şanlıurfa'da 2 hastaya 3 odacıklı kalp pili takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesindeki Anjiyo Ünitesi, ilk defa 3 odacıklı kalp pili (Bİ-VENTRİKÜLER-PACİNG-ICD) Kardiyak resenkronizasyon tedavisini yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyonla uyguladı.

Uz. Dr. Mehmet Han Mercen yaptığı açıklamada, “Kardiyoloji Polikliniğimizde uzun süredir Kalp Yetmezliği nedeni ile medikal tedavi alan Bekir Uçar ve Ahmet Sakızcı isimli hastalara yapılan tetkik ve değerlendirmeler neticesinde 3 odacıklı kalp pili (Bİ-VENTRİKÜLER-PACİNG-ICD)Kardiyak resenkronizasyon tedavisi uygulanmasının uygun olduğuna karar verilip gerekli müdahaleler için işlemler başlatıldı. Sağlıklı bir kalbin erişkinlerde dakikada 60-100 arasında vurum yaptığını belirterek, Kalp vurumunun bu değerlerin altında ve üstünde olmasının ''kalp ritm bozukluğu'' olarak adlandırıldığını” dile getirdi.

Şanlıurfa’da  çok sayıda kalp ritim bozukluğu hastası var
Şanlıurfa’da  binlerce kalp ritm bozukluğu hastası olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Mehmet Han Mercen, “Hastaların bir kısmının bu durumun farkında bile olmadığını, hemen hemen her insanda hayatının bir döneminde kalp ritm bozukluğu olabileceğini, bunların mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilip tedavi edilmesinin gerektiğini belirtti. ‘Kalp belli hızın altındaysa, özellikle bayılma, bayılacak gibi olma, baş dönmesi, sendeleme veya aşırı halsizlik gibi şikâyetlere yol açıyorsa kalp pili takılır. ICD ise genellikle ani ölüm riski fazla olan hastalara (kalp krizi geçirmiş, önemli derecede doku kaybı olmuş ve/veya ölüm gerçekleşmiş ise) takılabilir. Yaş sınırı yok. Yeni doğmuş bebeğe de, 90 yaşındaki kişiye de kalp pili ya da ICD takılabilir'' Uygulanan bu işlem hastaların hayat kalitelerini arttırarak daha konforlu bir yaşam sunmaktır.” dedi.   (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir