• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
`KDV`nin Düşürülmesi İçin Çalışma Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeybekci, Türkiye-Türkmenistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) açılış toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"KDV`NİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN BAKANLIKTA ÇALIŞMA VAR"
Bakan Zeybekci, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber’in dün özel bir tv programında dile getirdiği “KDV’nin düşürülmesi için Maliye Bakanlığı’nda çalışma var. Kamu borcunu yüksek vergiyle düşürüyoruz, bu olmaz” açıklamasına destek verdi.

"KAYIP-KAÇAK ORANLARININ YÜKSEK OLMASI"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İhracatçılar Birliği Başkanlığı döneminde tekstil alanında KDV oranlarının düşürülmesinde çok önemli rol oynadıklarını belirtti. Özellikle üretimde vergi oranlarının yüksekliğinin "kayıp-kaçak oranlarının yüksek olmasında" etkili olduğunu düşündüklerini dile getiren Zeybekci, "Bu yönde yapılan net bir çalışma olduğunu zannetmiyorum. Ama Plan Bütçe Komisyonu Başkanımızın bu yönde açıklamaları oldu. Aynı görüşteyiz. Vergi oranlarının yüksek olması kayıp-kaçak oranlarının yüksek olmasını beraberinde getiriyor. Ekonominin imkânları el verdikçe KDV’yi düşürmenin ekonominin kayıt içine girmesine pozitif etkisi olacaktır" diye konuştu.

"İNDİRİLECEK KDV’NİN TELAFİSİ ÖTV OLSUN" DEMİŞTİ
Recai Berber, dün Habertürk’te yer alan haberde, kendi önerisinin yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 10`a çekilmesi, ortaya çıkacak vergi kaybının da ÖTV ile telafi edilmesi olduğunu ifade etmişti.

"İHRACATTA HEDEFE ULAŞIRIZ"
Diğer yandan Zeybekci, mayıs ayında ihracatın son 12 aylık dönem itibarıyla 156 milyar doları aştığını da ifade ederek, "Yıl sonunda hedefimiz olan 166 milyar dolara ulaşmayı bekliyoruz" dedi. Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Zeybekci, mayısta beklentiler seviyesinde gerçekleşen bir ihracat artışı olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir