• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Çizgi Film Saatin Geldi Oğlum, Neredesin?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DİYARBAKIR - Diyarbakır`da PKK tarafından dağa götürülen çocuklarına kavuşmak için oturma eylemi yapan gözü yaşlı annelerin feryadı devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturmalarına izin verilmediği için eylemlerini belediye önündeki orta refüjde sürdüren onlarca anne, evlatlarını yeniden bağrına basacağı günü bekliyor

Mardin`in Savur ilçesine bağlı Yeşilalan köyünden Diyarbakır`a gelerek oturma eylemi yapan ailelere destek veren Bedriye Işık, "Top oynamaya çıkıyorum" diyerek bir ay önce evden ayrılan 12 yaşındaki oğlu Mazlum`a kavuşmak için bekleyişini sürdürüyor.

Işık, AA muhabirine, Mazlum`un banyosunu yaptırdıktan sonra karnını doyurduğunu anlatarak, daha sonra "Dışarıda biraz top oynamak istiyorum" diyerek evden çıkan oğlundan bir daha haber alamadığını söyledi.

Hava karardığında oğlunu merak ederek aramaya çıktığını ifade eden Işık, o gün oğlu dışında iki çocuğun daha kaybolduğunu öğrendiğini söyledi.

"O günden sonra hayatımız cehenneme döndü" diyen Işık, kız kardeşinin çağrısı üzerine oturma eylemine katılmak için Diyarbakır`a geldiğini dile getirdi.

Tek isteğinin çocuğuna kavuşmak olduğunu vurgulayan Işık, "Çocuğum neredeyse yalvarıyorum onu bana getirin. O daha çocuk bensiz yaşayamaz" dedi.

Son 3 ayda köyden 10 çocuğun kaybolduğunu ileri süren Işık, oğlunun bu çocuklardan en küçüğü olduğunu kaydetti.

Işık, şöyle konuştu:

"Çizgi film saatin de geldi oğlum, neredesin? Ben yanında değilim sana kim bakar? Evlatlarımıza kavuşmak için barış istiyoruz. Başbakanın bu süreci tamamlayacağına inanıyoruz. Başbakanımıza güveniyoruz. Çocuklarımız dönsün. Yüreğimiz yanmasın. Tüm anneler burada perişan halde çocuklarımızı bekliyoruz. Çocuklarımızı getirsinler. Artık yüreğimiz yanmasın. Bu kadar anne burada perişanız."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir