• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Hükümet ve BDP barış sürecine sahip çıkmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Son günlerde barış sürecini tehlikeye düşürebilecek müteddeyyin halka yapılan saldırılar ile yol kesip adam kaçırmalar ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Doğu Sekreteri Abdullah Göçmez, son zamanlarda karanlık ellerin yine devreye girdiğini dikkat çekerek birilerinin oluşan olumlu havayı sabote etmeye çalıştığını söyledi.

PKK ağzında düşürmediği demokrasi, barış ve kardeşlik söylemlerini hiçbir zaman benimsemediğini belirten Göçmez,“En ufak bir muhalefete, farklı düşünceye saygı göstermedi. Tıpkı Kemalistler gibi hep tepeden inmeci yolu tercih etti. Tabii PKK, HÜDA PAR’ı kendine rakip olarak görüyor ve bölgede etkisinin kırılmaması için de her zaman yaptığı gibi sindirme yolunu tercih ediyor. Türkiye halkı nasıl ki 1950 yılında kısmen de olsa demokratik bir ortamın oluşması ile ilk fırsatta CHP’yi ebediyen iktidardan uzaklaştırdı ise  BDP veya HDP gibi partiler de buradan kendilerine bir pay çıkarıp halkın gönlünü kazanmaya çalışmaları lazım. Küçücük ana kuzularını dağa kaldırmakla, köylere yol, su, elektrik veya sanayi getirmek için çalışan işçileri kaçırmakla veya hizmet araçlarını yakmakla Kürtlerin gönlü kazanılamaz.” diye konuştu.

Hükümet ve BDP barış sürecine sahip çıkmalı

“Hükümet muhalefetin baskılarına rağmen demokratik açılımlarına devam etmelidir.” diyen Göçmez,”Hükümet, bu güne kadar yapmış olduğu özgürlükçü açılımlarını mutlaka anayasal güvence altına almalı. Dağdakilerin ovaya inmeleri ve entegrasyonu için çözüm yolları bulmalı. Koruculuk sistemini, mevcut olanları da mağdur etmeden lağvetmeli. Halkın eski korkularını uyandıran devasa kalekollar yapmaktan vazgeçmeli.”ifadelerini kullandı.

BDP molotoflu mücadeleden vazgeçmeli

BDP-HDP’nin de silahlı ve molotoflu mücadeleden vazgeçerek kendine çekidüzen vermesi gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti: ” Kürt çocuklarını dağa kaldırma yerine eğitimlerini, barınmalarını, geçimlerini temini konusunda kafa yormalı. Bölgede kendisi gibi siyasal mücadele veren diğer partilere, gruplara karşı devletten kendisi için beklediği demokratik tavrı göstermeli, onlarla daha iyi hizmet, daha kaliteli bir yaşam sunma konusunda yarışmalı.”

Türkiye’nin Suriye gibi olmaması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğine dikkat çeken Göçmez, Doğu Batı Kardeşlik Platformu olarak; İbrahim(as)ın ateşine su taşıyan karınca misali olarak barışı savunmaya devam edeceklerini söyledi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir