• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Öcalan Çocuklar Üzerinden Kahraman İlan Edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Geçici Köy Korucuları konfederasyonu yaptığı bir  basın açıklamasıyla, son günlerde bölgede meydana gelen çatışma ortamı, çocukların dağa kaçırılması ve PKK`nin bölgede çıkardığı gerginliğin barış sürecine zarar verdiğini belirterek PKK`yi bu tavrından vaz geçmeye çağırdı.

Köy Korucuları Konfederasyonu adına basın açıklamasını okuyan Başkan Ziya Sözen, kaçırılan çocukların bir kaç güne kadar Öcalan istedi diye serbest bırakılmış görüntüsü verilerek çocuklar ve aileleri üzerinden Öcalan`ın kahraman ilan edileceği iddiasında bulundu.

" Çocukları dağa kaçırılan annelerden bahsediyorum"

Son günlerde bölgede meydana gelen PKK`nin eylemlerine karşı bölge insanının gösterdiği tepkinin önemli bir çıkış olduğunu ve bölge halkının yıllar sonra PKK ve siyasi uzantısı olan BDP`ye karşı dik duruşu anlamına geldiğini söyleyen Sözen, " Çocukları dağa kaçırılan annelerden bahsediyorum. Ellerinden kalem olması gereken çocukların bölücü terör örgütünün elinde olmasından bahsediyorum.  Başta hükümet yetkilileri olmak üzere bütün erklerden bir an önce bu çocukların gerçek yeri olan okullarına, annelerin yanlarına, babalarının yanına dönmelerini bekliyoruz. Çocuklarımız dağda iken ellerine kalem yerine silah tutuşturup birer cani olarak şehir merkezlerine gönderileceği bir ortamda barış süreci olmaz." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir anne üzerinden siyaset yapmak onların haddi de hakkı da değildir"

Çocukların götürülmesinin üzerinden BDP`nin siyaset yapmaya çalışmasını doğru bulmadıklarını dile getiren Sözen, kaçırılan çocukların kim emir veriyorsa versin bir şekilde geri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sözen, "Artık bunun için Kandil mi emir verir , İmralı mı yoksa BDPHDP mi? Biz bir an önce bu çocukların geri getirilmesini istiyoruz.  Bakın Selahattin Demirtaş başbakana diyor ki; ` bu ülkenin başbakanı Erdoğan dır. Çocukları da getirecek olan odur.` Ama hepimiz biliyoruz ki;  BDP’liler işine geldiği zaman kendilerinin bilgisi dâhilinde dağa kaçırılan askerleri, uzman çavuşları, sivilleri kahramanlık edasıyla getirip Kaymakamlara ilçe jandarmalarına teslim ediyorlar. İşlerine gelmediği takdirde de örgüte eleman kazandırma uğruna bu çocuklar üzerinden siyaset yapmalarını da asla kabul etmiyoruz. Hiçbir anne üzerinden siyaset yapmak onların haddi de hakkı da değildir." dedi.

PKK`nin Boko Haram`dan bir farkı yok

Örgütün çocuklar üzerinden cinsel istismar suçu işlemekten tutunda çocukları siyasi emellere alet etmeye kadar bir çok hususta kullandığına dikkat çeken Sözen, Nijerya`da kız çocukları kaçıran Boko Haram örgütünün kaçırdıkları kız çocukları eylemi ile PKK`nin bu çocukları kaçırmasının arasında hiç bir farkın olmadığını söyledi.

Sözen, "Şuan Türkiye`nin güneydoğusunda  yaşanan çocuk kaçırma olaylarının Njieryada yaşananlardan hiçbir farkı yoktur.  Onun için tüm yetkililerin bu olaya net bir tavır, net bir duruş sergilemesini bekliyoruz." ifadeleriyle yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırdı.

Sözen ayrıca, dün İmralı`da  yapılan görüşmede çıkan sonuca göre bir eylem değişikliğine gidileceğini söyledi.

Aileler üzerinden Öcalan kahramanlaştırılmaya çalışılacak

Sözen, ailelerin ısrarı karşısında geri adım atan PKK ve BDP`nin tavır değişikliğine gideceğini ve çocukları, Abdullah Öcalan istediği için serbest bırakılmış gibi bir görüntü verilerek Öcalan’ın çocukları götürülmüş aileler üzerinden kahraman ilan edilemeye çalışılacağını iddia etti.

Lice olayının asıl sebebi uyuşturucu sevkiyatı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda meydana gelen olayların asıl sebebinin PKK`nin hasadını bitirdiği uyuşturucuyu bölgeden sevkiyatını yapmak için oluşturulmuş bir oyun olduğunu dile getiren Sözen, PKK / BDP`nin bu eylemlerle güvenlik güçlerinin dikkatini başka yere çekmeye çalıştığını söyledi.

Son olarak; geçen hafta Mardin`in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde katledilen Mehmet Uğurtay`a taziyede bulunan Sözen, Korucuların özlük haklarıyla ilgili olarak da bir iyileştirilmeye gidilmesi çağrısında bulundu.

(Zeki Aygur -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir