• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
İkra Eğitim Derneği`nden Oturma Eylemi Yapan Ailelere Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da faaliyet yürüten İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra Der), PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin başlatmış olduğu oturma eylemine destek verdi.

Mağdur ailelere ziyarette bulunan İkra Der, başarının sabrın sonucunda geleceğine dikkat çekerek annelerin bundan sonra ağlamaması için yapılan bu anlamlı eylemin bir şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi.

İkra Eğitim Derneği adına ailelerle konuşma yapan İkra Der yönetim kurulu üyesi Mehmet Eroğlu, “Çocuklarınız sizin velayetinizdedir. Onlar hakkında söz söyleme, karar verme hakkına sahipsiniz. Sizde, ‘Biz çocuklarımızı istiyoruz’ diyorsunuz. Çocuğunuzun meşru ya da gayrı meşru alana gitmesi konusunda karar vermek sizin elinizde. Kim kendi çocuklarının dağa gitmesini istiyorsa kararını versin ve çocuklarını göndersin. Hatta kendiside onlarla beraber gitsin. Onlara diyecek bir sözümüz yok. Ama hiç kimse kendi kirli savaşını bizim çocuklarımız üzerinden yürütmeye kalkmasın.  Kimse bizim adımıza çocuklarımıza yol belirlemeye çalışmasın. Çocuğunu göndermek istemeyen aileler, çocuklarını göndermiyorlarsa ve gelmelerini istiyorlarsa, bu talep hemen yerine getirilmelidir.” dedi.  

“Artık dağa çıkan çocuklarımız olmasın”

Kürt milletini bulan bu zulümlerin ortadan kalkmasını istediklerini açıklayan Eroğlu, çocukların mutluluğunun ailelerin elinde olduğunu söyledi.

Çözüm süreciyle birlikte azda olsa barış ortamının sağlandığını söyleyen Eroğlu, “Barış ortamı oluşsa bile bize rahat nefes aldırtmıyorlar. Bu noktadaki temennimiz, her iki tarafın sağlam düşünmesi ve annelerimizi ağlatmamalarıdır. Artık dağa çıkan çocuklarımız da olmasın, karakollar da olmasın. Başkaları, bu tür olaylardan yararlanıp zulüm üstüne zulüm yapmasın. Biz çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Bu şartlar sizlerin ve bizlerin mücadelesiyle olur. Başarı, sabrın sonunda gelir. Çocuklarının geçimi için çalışan insan mübarektir, elleri ve ayakları öpülür. Biz gönül olarak sizinle beraberiz ve size duacı oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Okullardaki eğitimde ideolojiyi temel alan bir sistem var”

Eroğlu, eğitim-öğretim alanında mevcut olan sıkıntılardan da söz ederek, okullarda eğitimden çok ideolojiyi temel alan bir sistemin olduğuna dikkat çekti.

Devletin, eğitim yuvalarında çocukları kendi düşüncesine göre yetiştirdiğinin altını çizen Eroğlu, “Maalesef sistem, 100 yıldır çocuklarımızı istediği gibi yetiştiriyor, istediği fikirleri zihinlere pompalıyor. Bu eğitim sisteminin yanlışlığı yüzünden çocuklarımız her türlü tehlikeye gidiliyor. Bunlar yetmiyormuş gibi, çocukları kendi ideolojilerine alet eden devletin dışında yapılar da var.” açıklamasını yaptı.

Eroğlu, son olarak, “Bütün plan ve projeler gençlik üzerine oynanıyor. Başka kesimler, çocuklarımızın beynini yıkıyor. Haksızlık görüldüğünü söyleyerek bunun kurtuluşunun savaşta olduğunu söylüyor. Çocuklarımız tam olarak akıl edemediği için kandırılıp ikna ediliyor. Böylece bu çocuklarımız, o fikirdeki insanların eliyle istenen tarafa gönderilebiliyor. Burada ailelere iş düşüyor. Çocuklarına sahip çıkmaya çalışacaklar ve çocuklarını korumaya çalışacaklar.” diye konuştu.

(Fikret Özkan/Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir