• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Dünyanın en kalabalık kahvaltı rekoru Van'da kırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN –  “Dünya’nın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası” rekoru 51 bin 793 kişinin katılımıyla kırıldı.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde hazırlanan ‘Dünya’nın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekor denemesi için Van’da binlerce vatandaş sabahın erken saatlerinde rekorun yapılacağı alana akın etti.

Sabah erken saatlerden itibaren özel araçlarının yanı sıra ücretsiz olarak belediye otobüsleri, minibüsler ve kurumlara ait araçlarla rekor denemesinin yapılacağı alana akın eden vatandaşlar, giriş noktasına kurulan 20 turnikeden geçti.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile çok sayıda tanınmış kişi ve vatandaşın destek için katıldığı programa basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için yapılacak rekor denemesi nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce Vanlı, rekor denemesinin yapılacağı Van Kalesi’nin bitişiğindeki Atatürk Kültür Parkı’na akın etti.

Amerika’ya ait olan 18 bin 941 kişilik dünyanın en kalabalık kahvaltı rekoru  51 bin 793 kişinin katılımıyla kırıldı.
"Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru programına destek için Van'a gelen Bakan Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı  Hisarcıklıoğlu, rekor denemesinin yapıldığı Atatürk Kültür Parkına gelerek kardeşlik mesajları verdi.“

Van’ın çok güzel değerleri var”
Van'ın, Doğu Anadolu Bölgesi'nin yükselen bir yıldızı ve kalkınma odağı olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Bugün bir dünya rekoruna hep birlikte tanıklık ediyoruz. Van’da bu gerçekleşiyor. Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan ve Van’ı Türkiye’de, Dünya’da tanıtmamıza imkan veren bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Van Doğu Anadolu Bölgesi’nin yükselen bir yıldızıdır. Kalkınma odağıdır. Van'ın çok güzel değerleri var. Biz bu değerleri barış ve huzur ortamında halkımızın refahına dönüştürmek istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz. Buna katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Van kahvaltısını artık tüm dünya tanıyacak ve bütün dünyayı biz Van'da misafir etmek istiyoruz. Etnik yapısı, inancı, mezhebi, dini, siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, hep birlikte Van'a sahip çıkıyor. Herkesi Van'a bekliyoruz. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Van’da ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’nın Hakemlik görevini Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici yaptı.
Gemici yaptığı açıklamada rekorun daha önce Amerika’ya ait olduğunu hatırlatarak, “2001 yılından bu yana bu rekor kırılmamıştır. Amerika bu rekorunu 18 bin 941 kişiyle kırdı. Bu rekorde emeği geçen Van TSO Başkanı Necdet Takva’ya çok teşekkür ediyorum. Şimdi özgünüm, birileri için çok üzülüyorum. Amerika için üzülüyorum. Bu rekorun Van’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Amerika 18 bin 941 kişiyle kırmıştı ama Van 51 bin 793 kişiyle kırdı. Van’a hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra Şeyda Subaşı Gemici’ye Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban tarafından Van’ı anımsatan ters lale konlyesi hediye edilirken, Van TSO Başkanı Necdet Takva’ya ise altın madalya hediye edildi.
Öte yandan sabah saatlerinde yapılan kahvaltı dağıtımında zaman zaman izdiham yaşandı.(Hacı Yılmaz – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir