• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Açlık Grevi Yapan Filistinli Tutuklu Sayısı Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Esirler Cemiyeti, bugünkü yeni katılımlarla açlık grevindeki tutukluların sayısının bin 500`e ulaşacağını duyurdu.
Cemiyet tarafından yapılan açıklamada, "israil hapishanelerinde 39 gün önce açlık grevi başlatan Filistinli tutukluların sayısı bugün bin 500`e ulaşacak. Böylece yeni dönemece girilecek" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada,"Açlık grevindeki tutukluların sağlık durumları ağırlaşmasına rağmen işgal devleti yetkilileri, bu konuda tutuklularla kayda değer bir görüşme gerçekleştirmedi. işgal yönetimi cezaevi idarecileri, direnişi kırmak için açlık grevindeki tutuklulara baskı yapmaktan ve farklı hapishanelere nakletme işinden vazgeçmelidir. Bu eylem, idari tutukluma uygulamasına son verilinceye kadar devam edecek" denildi.

Filistin`de 120 idari tutuklu, nisan ayında siyonist israil`in idari tutuklama siyasetini protesto etmek amacıyla açlık grevine başlamış, bu sayı diğer mahkumların da greve katılmasıyla geçen Perşembe günü 425`e ulaşmıştı. Filistin Esirler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, idari tutukluluk uygulamasına son verilmemesi durumunda açlık grevinde olan tutuklu sayısının bin 500 kişiye yükselmesinin beklendiği vurgulanmıştı.

Terör rejimi israil istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun siyonist israil güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir