• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Mavi Marmara şehitleri anısına resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl merkez Dörtyol saat kulesi önünde “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü” kapsamında fotoğraf sergisi açıldı. fotoğraf sergisine halk yoğun ilgi gösterirken, zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Segi hakkında bilgi veren İHH Bingöl temsilcisi Muhittin Gilli, “Bugün itibariyle Mavi Marmara 4.yılı bitirip 5.yıla giriyor. Özgürlüğe yürüyoruz sloganıyla bu yürüyüşe devam ediyoruz. İHH olarak çalışmalarımızın büyük bir kısmını İstanbul da gerçekleştireceğiz. Çeşitli illerde de etkinlikler yapılıyor. Biz de bu vesileyle 2 gün sürecek fotoğraf sergisini açtık. Burada Mavi Marmara gemsinde çekilmiş bir takım fotoğraflar sergiledik. İnsanlar bu hareketi unutmasınlar diye bu tür etkinlikleri yapıyoruz.” dedi.

“İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar binlerce Filistinli işkence görmektedir”
Gilli, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Filistin toprakları işgal altındadır. Gazze abluka altındadır. İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar da dâhil binlerce Filistinli işkence görmektedir. İsrail, Filistinlilere karşı her gün sayısız suç işlemektedir. Dünyanın gözünü boyamak için sadece kendi belirlediği ölçüde Gazze'ye giriş-çıkışa izin veren İsrail, böylece adalet isteyen insanların mutlu olup avunmasını beklemektedir.”

“Mavi Marmara,  Kudüs'ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur”
Gazze Özgürlük Filosu, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasını insanlık onuruna aykırı bulduğu için yola çıktığını belirten Gilli, “İsrail'in 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 9 insani yardım gönüllüsünün ve Mavi Marmara'nın misyonu, İsrail'in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Mavi Marmara'nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs'ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur.” diye konuştu.

“işlediği her insanlık suçu İsrail'in sonunu getirecektir”
İsrail'in her geçen gün daha büyük maliyetle ve daha da yalnızlaşarak yeni suçlar işlemeye devam ettiğini ifade eden Gilli, işlediği her insanlık suçunun İsrail'in sonunu getireceğini söyledi.

Gilli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'deki ve diğer ülkelerdeki Mavi Marmara davaları hem İsrail'in bugüne kadar işlediği insanlık suçlarının cezalandırılmasına vesile olacak hem de Filistin ve Mescid-i Aksa konulu davalara emsal teşkil edecektir. Bu da İsrail'in hukuki koruma kalkanının delinmesi ve orta vadede Kudüs işgalinin kırılması için önemli bir adım anlamına gelmektedir. İnsanlığın ortak vicdanı onurlu mücadelesini vermekte İsrail de kaybını durdurmaya çalışmaktadır.

“Barış isteyen halklar İsrail'in karşısındadır”
Dördüncü yıldönümünde ve gelinen bu süreçte İHH ve Filo'nun diğer organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve tüm yolcular, bu misyonun parçası olan siz Filistin dostları ile yürüyoruz. Yürüyoruz çünkü Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail'in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara'nın tarafında, İsrail'in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz. Siyonistlere göre İsrail'in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara'yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Unutturmayacağız."   (Nihat Kanat/Ali Fidancı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir