• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Mavi Marmara şehitlerini andılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE- Rize İHH gönülleri, Mavi Marmara olayının 4. yıl dönümü münasebetiyle  basın açıklaması yaptı.  Basın açıklamasında Mavi Marmara şehitleri rahmetle anılırken Filistin davasına destek verildi. Çeşitli STK’ların da destek verdiği program kapsamında Mavi Marmara şehitlerini anlatan resim sergisi düzenledi.

Memişoğlu Parkında düzenlenen basın açıklamasını Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta okudu.

Usta, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Gazze’ye insani yardım taşıyan Gazze özgürlük Filosu, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasını insanlık onuruna aykırı bulduğu için yola çıkmıştı. İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde, Mavi Marmara ve diğer gemilere 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda seyir hâlindeyken İsrail silahlı kuvvetleri saldırı düzenlemişti. Saldırıda gazeteci Cevdet Kılıçlar ile beraber 9 insani yardım gönüllüsü; Furkan Doğan,  İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu ve Cengiz Songür hayatını kaybetmiş, 50’den fazlası yaralanmış ve dünya ile iletişimleri yasadışı olarak kesilerek gazeteciler dâhil tüm yolcular İsrail tarafından hapsedilmişti.  Bu olayda ağır yaralanarak dört yıl bitkisel hayatta yaşam mücadelesi verirken geçtiğimiz günlerde şehit olan Uğur Süleyman Söylemez  ile şehit sayımız ona (10) yükselmiştir.”

“İsrail, bizlere rüşvet teklif etti”

“Mavi Marmara davası kapsamında terörist İsrail açtığımız davaları geri çekmemiz için pek çok tehdit de bulundu.” diyen Usta,  “Yetmedi bizlere rüşvet teklif etti. Tekliflerini kabul etmeyeceğimizi anlayınca, mağdurlara, mazlumlara, yetimlere hizmet etmekten başka bir amacı olmayan İHH yardım derneğini karalama ve terörist bir kuruluş ilan etme yoluna gitti. Ama bizler biliyoruz ki burada terörist bir kuruluş varsa bu İsrail’in ta kendisidir.

İsrail’e açtığımız davalar sonucunda, geçtiğimiz günlerde mahkeme kararıyla İsrail komutanlarından 4 tanesine yakalanma emri verildi. Bu Dünya çapında bir ilki oluşturuyor. Dünya çapında İsrail’e açılmış bir mahkemeyi kazanan tek devletiz, tek kuruluşuz.”

Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki Mavi Marmara davalarının hem İsrail’in bugüne kadar işlediği insanlık suçlarının cezalandırılmasına vesile olacağını hem de Filistin ve Mescid-i Aksa konulu davalara emsal teşkil edeceğini  ifade eden Usta,  “Bu da İsrail’in hukuki koruma kalkanının delinmesi ve orta vadede Kudüs işgalinin kırılması için önemli bir adım anlamına gelmektedir. 

Dördüncü yıldönümünde ve gelinen bu süreçte İHH ve Filo’nun diğer organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve tüm yolcular, bu misyonun parçası olan Rize İHH olarak bizler, bugün burada bu yapılan hain saldırıyı kınamak, şehit olan kardeşlerimize dualar etmek, Filistinli kardeşlerimizi hatırlamak ve destek vermek için buradayız.” 

Ablukanın kalkması için sorumluluklarının devam ettiğini ifade eden Usta,  “Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz. Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Ama Unutturmayacağız. Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 9 şehidimizi ve 10. şehidimiz Uğur Süleyman Söylemez’i, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şuan dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz.

15 gün önce Soma da maden ocağında şehit olan kardeşlerimizi bu vesile ile bir kez daha Rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır inşallah diyen Usta, duadan sonra toplanan halk dağıldılar.” (İlyas Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir