• DOLAR 32.553
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2436.837
  • ...
İtalya'da Hz.Fatıma anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA - Mevlana Kültür Vakfı kadın kolları Hz. Fatıma'yı anma ve anlama etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Yeliz Abaylı'nın yaptığı  proğram, Songül Abaylı'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda Hz. Fatıma'nın hayatından bir kesit olarak sahnelenen tiyatro duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Programa İtalya'nın Modena kentinden konuşmacı olarak katılan Eğitimci Havva Aday, Hz.Fatıma'nın  hayatını mücadesini anlattı. Aday konuşmasında, Hz. Fatıma'nın örnek alınması gerektiğine vurgu yaparken özellikle günümüz kadınlarının Hz.Fatıma'nın örnek ve sembol özelliklerini bilmelerini gerektiğini söyledi.

Aday konuşmasında şunları dile getirdi: ''Hz.Fatıma model bir eş model bir annedir.Babasının terbiyesinde büyümüş, İslamı en güzel kaynağından beslenmiş örnek bir kadındır dünyaya. Evlendiğinde fakir büyümüş hiç bir zaman eşyaya meyil etmemiş,hatta evlendiğinde azıcık bir mehirle gelin olduğu bilinmektedir. Ev işlerinde beli büküldüğü halde bir cariyesi bile hiç olmamıştır.Eşine karşı çok vefakar olduğundan  yanı sıra çocuklarını çok mükemmel yetiştiren bir annemizdir.Bu çağda yozlaşmış kadınlara en güzel örnek olduğunu bilmeliyiz.''ifadelerini kullandı.

Daha sonra İtalya kadın kolları üyelerinden Yasemin Alpaya, Hz.Fatıma'nın kızı Hz. Zeynep’i anlattı.  Alpaya, Hz Zeyneb’in mücadelesindeki kararlılığını  ve cesur duruşunu anlattı.

Yasemin Alpaya konuşmasını şöyle sürdürdü,''Her birimiz Fatıma ve Zeyneb olmalıyız. Hz.Zeyneb,  cesur duruşuyla zulmün karşısında susmadı. Hakkı haykırdı. Hakkı haykırırken korkmadı. Zeynebi olmak Zeynebi duruş sergilemek her daim biz müslüman kız ve kadınlara örnek teşkil etmelidir. Mücadele safhasında zalimlere karşı Zeynebi tavır sergilemek lazımdır.

Kerbala kıyamını dünyaya haykıran Hz.Zeyneb'dir.İşte tamda bu noktada düşünmeliyiz ey Müslüman kadınlar bizler ne kadar Zeynebi olup mücadelemizi yerine getiriyoruz. Zeynebi mesajı her yere yaymalıyız.''şeklinde konuştu.

Proğram Şehadet Basyan'ın yağtığı dua ile sona erdi.(Yusuf Can/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir