• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
Mavi Marmara gemisi yoluna karadan da devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Mavi Marmara saldırısının üzerinden tam 4 yıl geçti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da saldırının yıl dönümü münasebetiyle birçok ilden insanlar, Mavi Marmara gemisi ziyaret etmek İstanbul’a akın etti. Gazze’deki ambargonun kırılması için Mavi Marmara gemisinde yer alan Şanlıurfalı gaziler, Mavi Marmara misyonunun, Mescidi Aksa özgürleşinceye kadar devam edeceğini söylediler.

Mavi Marmara saldırısının üzerinden 4 yıl geçtiği halde Gazzenin hala abluka altında olduğunu  hatırlatan Behçet Atila “Bu abluka devam ettiği müddetçe oradaki müslümanların bize ihtiyacı Müslümanların bizlere yardımı devam ettiği sürece bizler de by yürüyüşümüzden vazgeçmeyeceğiz.Mavi marmara yola çıktığı günden bu yana hiç durmadı hep yoluna devam etti. Bu yürüyüşümüz Mescidi Aksa’nın, Gazze’nin özgürlüğü ile son bulacak. Ama bu da nihai son değil tabii diğer mazlum insanlar içinde Mavi Marmara misyonu devam edecek.” Dedi.

Müslümanların zalimlerin zulmü altında olan mazlumlara yardım etmesinin Kuranı Kerim’’in bir emri olduğunu belirten Ramazan Yaşar, Siyonistlerin çizmeleri altındaki Mescidi Aksa’nın kurtarılmasının her müslümanın görevi olduğunu ifade ederek gerektiğinde tekrar Gazze’ye yine gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Mavi Marmara gemisinin sadece denizde değil karada da devam ettiğini ifade eden Cuma Aytiş “Allah’a şükür olsun ki bugün birçok yerden Mavi Marmarayı ziyarete gidiyoruz. İnsanlar dört gözle yeni bir sefer bekliyor. Bu seferlerimiz Gazze ve Mescidi Aksa özgür olana kadar devam edecektir. Bu da İsrail’e bir mesaj olsun.” diye konuştu.

İsrail’in bir gün yok olacağına inandıklarını söyleyen Filistinli Huzeyfe El Hatipise, Mavi Marmarannın bir sebep olduğunu şehit olan insanların akan kanlarının boşa gitmeyeceğini çok yakın bir zamanda Mescidi Aksa’nın özgür olacağını ifade etti.(Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir