• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
PDY Savcılık Belgesiyle Sabitlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Time Türk`ün "Eski cemaat mensubu her şeyi anlattı ve `şikayetçiyim` dedi" başlığıyla yaptığı haber, gözleri son günlerde Paralel yapıyla ilişkisi olduğu iddia edilen Dicle Üniversitesi yönetime çevirdi.

Hatırlanacağı üzere AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten`in gündeme getirdiği iddia daha sonra AK Parti MKYK üyesi ve daha önceden Dicle Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak bulunmuş Prof. Mazhar Dağlı ve bazı öğretim görevlileri tarafından da dile getirilmiş, basında Dicle Üniversitesi için Paralel Yapı`nın Kandili ifadeleri kullanılmıştı.

Time Türk`ün haberine göre, Dicle Üniversitesi`ndeki paralel yapılanmayı araştıran savcılık, örgütün adını Paralel Devlet Yapılanması (PDY) olarak ifade ettiğini ve Üniversite yönetiminin ABD`de yaşayan Fethullah Gülen`in talimatlarıyla hareket ettiğinin tespit edildiğini belirterek,  Dün İstanbul`da savcıya bilgi veren eski cemaat mensubu Ahmet Sarıtaş`ın ifadelerinin de bu bilgiyi teyit ettiğine işaret edildi.

Haberin devamında, Ahmet Sarıtaş isimli eski cemaat mensubunun, 3 milyon dolar zararı olduğunu belirterek paralel yapıdan şikayetçi olduğunu ve Gizli tanıklığı red ettiği vurgulandı.

(Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir