• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
`Başörtüsüyle CHP için oy toplamak...`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Partisinin Danışma Meclisinde teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, konuşmasında paralel yapıyla ilgili açıklamalarda da bulundu. Yazıcı, “Şimdiki hükümet sayesinde o başını örtmüş olduğun örtüyle okuluna özgürce devam edip de seçim zamanı Cumhuriyet Halk Partisi için oy toplaman tam bir nankörlüktür, tam bir riyakarlıktır, tam bir edepsizliktir. Yazıklar olsun…”ifadelerini kullandı

 “Dönemin Başbakanı ibaresi çok şeye gebe bir cümle”

Başbakanın Yalova’daki mitinginde bazı kesimlerin kendisi hakkında ‘Dönemin Başbakanı’ ifadesini iddianamede yazdığını açıkladığını hatırlatan Başkan Hüdayi Yazıcı, “Bu cümle dikkatlerimizi çekti. Çünkü ‘Dönemin Başbakanı’ ibaresi çok şeye gebe bir cümle ve buna çok dikkat edilmesi lazım. Başbakanımız görevinin başındadır. Görevini teşkilatlarıyla layıkıyla yapıyor. Bu ülkede ‘Dönemin Başbakanı’ ibaresini daha önce merhum Adnan Menderes ve Turgut Özal için kullandılar. Açıkçası ‘Dönemin Başbakanı’ ibaresi benim içimi acıttı. Bu teşkilatlar ölmüş mü, sizin Başbakanın tırnağına zarar getirmeye gücünüz yeter mi? Biz dimdik hala ayaktayız! Biz bunun hesabını sorarız.” dedi.

“Başörtüsüyle CHP için oy toplaman tam bir riyakârlıktır”

Konuşmasında paralel yapıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yazıcı, şunları kaydetti: “Ne zaman ellerini boş açarak bize uzattılarsa biz hükümet olarak hep ellerini dolu çevirdik. 12 yıl önce başörtüsünden dolayı üniversitelerde okuyamayanlar vardı. Kuran kurslarına karşı eylemler vardı. Bizim dönemimizle herkes arzu ettiği gibi ister başları açık isterse de kapalı üniversitelerde kardeşlerimiz okuyabiliyorlar. Bir vefadır bu… Şimdiki hükümet sayesinde o başına örtmüş olduğun örtüyle okuluna özgürce devam edip de seçim zamanı Cumhuriyet Halk Partisi için oy toplaman tam bir nankörlüktür, tam bir riyakarlıktır, tam bir edepsizliktir. Yazıklar olsun… Ama şunu hiç kimse unutmasın bu kadrolar, bu teşkilatlar, bu millet AK Parti’nin arkasında başbakanın arkasında davasının arkasında Allah’ın izniyle kefeni aldık kolumuza yürüyoruz hep beraber!”dedi.

Torun: “Paralel güçlerle olan mücadelemiz devam edecek”

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da Mayıs ayının pek çok tarihi olayla anılan bir ay olduğunu hatırlatarak, şu şekilde konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri kaos ortamı yaratmak isteyen güçler, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında şekil değiştirip başka bir kılıfla karşımıza çıktılar. Çiçekle, böcekle yola çıkarak gezi olaylarını başlatan bu güçler durmadılar, uslanmadılar üniversitelerimizi karıştırmak istediler 17 Aralık gibi çok çirkin bir operasyona imza atmak istediler ama başaramadılar. Öyle pervasızca davrandılar ki başbakanımız için iddianame dahi hazırlayıp ‘Dönemin Başbakanı’ ibaresini kullanma cüretini gösterdiler. Ama başaramadılar”dedi.

Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz her zaman dik duracağız cesaretli olacağız. Ne zaman ki namuslu insanlar, namussuzlar kadar cesaretli olursa o ülke dimdik ayakta kalacaktır. Bunu yapan paralel güçler! Paralel güçlerle olan mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.”

 “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin sancıları, gezi olayları ile başladı”

AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatını kutlayan AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şimdi yeni bir sürece giriyoruz. Bu süreçte de çeşitli oyunlar oynanmak isteniyor. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, ilk defa halkımızın bizzat seçeceği bir seçim olacak. Bu nedenle milletin iradesi, Devletin idaresine tam olarak yansıması anlamında çok kritik bir eşik olacak. Bir taraftan vesayetçilerin mücadelesi verilirken; bir taraftan da milli egemenliğin tamamen devlet idaresine hakim olmasının mücadelesi veriliyor. Aslında Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin sancıları, geçen yılki gezi olaylarından başlamıştır.”

(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir