• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Tarlalar Küle Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hilvan ilçesine 5 km uzaklıktaki Üçüzler Köyü’nde bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, kısa sürede bin 500 dönümlük ekili araziyi ve 200 kamyonluk samanı küle çevirdi.

Yangın rüzgârın etkisiyle ilçeye kadar sıçradı. Halk, kendi imkânlarıyla söndürmeye çalıştığı yangını kontrol altına alamadı. Yangın yerine gelen Hilvan Belediyesine ait itfaiye ve su tankeri yetersiz kalınca, tarlalar ve saman küle döndü.

Takviye olarak Siverek ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait üç itfaiye ekibi de olay yerine geldi.

Yangın yerine gelen Kaymakam Uğur Sezer, itfaiye şefine güvenlik önlemlerinin alınmasını, gece boyunca da soğutma çalışması yapılması talimatı verdi.

Çıkan yangında samanları küle dönen köylüler, kovalarla yangını söndürmeye çalışırken, “Nasıl bir devlet? Hilvan sahipsizdir. Ölsek de hep bu halde olacağız. Seçim zamanı geldiğinde, kapımıza gelip oy isteniyor. Bugün çocuklarımız ölseydi yine bu halde olurduk. Kendi imkânlarımızla aldığımız samanımız kül oldu. Belediyeye ait itfaiye geç geldi ve gelen su tankeri ise arızalıydı” şeklinde tepki gösterdiler.

Yangında samanı yanan Kazım Çoral, ’’Belediyenin bir itfaiyesi var, o da geç geldi. Belediyenin bu hizmetinden memnun değiliz” dedi.

Samanı yanan Vahit Cengiz ise, “Bakımsız bir memleketteyiz. Her birimizin 20-30 bin TL gibi maddi zararımız var” ifadelerini kullandı.(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir