• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Kriter var uygulama yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Prof. Dr. Zekai Celep ve Prof. Dr. Kadir Güler'in katıldığı "Betonarme yapılarda performansa dayalı tasarım ve değerlendirme" ve "Betonarme yüksek binaların tasarımı" konulu seminer düzenledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, “Betonarme yapılarda performansa dayalı tasarım ve değerlendirme” ve “Betonarme yüksek binaların tasarımı” konulu seminer düzenledi.

Şube Konferans Salonu’ndaki seminere, İMO yönetim kurulu üyeleri, inşaat mühendisleri ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim görevlililerinden Prof. Dr. Zekai Celep ve Prof. Dr. Kadir Güler’in verdiği seminerde, betonarme yapıların inşası, yapıların inşasında belirlenen kurallar tartışıldı. Prof. Dr. Zekai Celep, betonarme yapıların yapımının yönetmenliklerle belirlendiğini, devletin Avrupa Birliği kriterlerini esas aldığını belirterek, yönetmenliklerle betonarme yapıların kurallarının belirlendiğini, ancak bunun pratikte uygulanmasında eksiklikler yaşadığını söyledi.

Betonarme yapıların deprem denetiminin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) olduğunu belirten Celep, AFAD'ın kendisine gelen şikayetleri değerlendirip hedef tespitlerini doğru yapması gerektiğini kaydetti.

Seminerin öğleden sonraki bölümünde ise Prof. Dr. Kadir Güler, “Betonarme yüksek binaların tasarımı” konusunda inşaat mühendislerine ve öğrencilere bilgi verdi. (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir