• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Kaçırılan Çocuklar İçin Meclis Önünde Oturma Eylemi Başlatacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Ağrı’da 3 ay önce PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen Enis Seven’in ailesinden 30 kişilik bir grup, Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde oturma eylemi başlatacak.

Şuanda Ankara’da bulunan Enis Seven’in ağabeyi Turan Seven ile telefonda yaptığımız görüşmede, başlatacakları oturma eylemi hakkında bilgiler verdi. Bu işin sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Seven, çözüm süreci diye bir şeyin başlatıldığını ve ciddi bir çalışma yürütülmediğinden dolayı PKK’nin çocukları dağa kaçırdığını ileri sürdü.

“Bizim hakkımızı savunmasınlar”

Seven konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buna sebep olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü, barış süreci diye bir şey başlattı ve bununla ilgili ciddi adım atılmadığından dolayı da PKK çocuklarımızı dağa kaçırıyor. PKK özgürlük diye bir olgudan bahsediyor. Benim çocuğum yanımda değilse ben nasıl özgür olacağım. 14 yaşındaki çocuğun eline silah tutuşturularak savaştırılması insanlığa sığmaz. Şimdi Kürtlerin haklarını sözde AK Parti ve BDP/PKK savunuyormuş. Bu şekilde savunacaklarsa kalsın istemiyoruz bunu. O özgürlüğü de tanımıyoruz ve aynı zamanda kabul etmiyoruz.”dedi.

“Oğlun dağda, git bunları Erdoğan’a söyle”

Seven, “Annem, BDP’nin Ağrı’da yaptığı mitingden sonra Sırrı Sakık ile görüştü. Oğlunu istedi. Sırrı Sakık da kardeşim Enis Seven’in dağda olduğunu söylemiş. Ama ‘Git bu sözleri Tayyip Erdoğan’a söyle’ demiş. Bu ne zihniyettir.” sözleri ile tepki gösterdi.

“Pazartesi günü TBMM önünde eylem yapacağız”

Kardeşi için TBMM’nin önünde oturma eylemi başlatacaklarını söyleyen Seven, PKK’nin ailelerinin huzurunu kaçırdığını, annelerinde birçok hastalığın türediğini söyledi. Seven, “Pazartesi günü saat 09.30’da TBMM’nin önünde 30 kişilik bir grup halinde oturma eylemi yapacağız. Kimseye bir zararımız dokunmadı, neden onlar bizim canımızı yakacaklar. Kardeşimin getirilmesi için BDP Patnos İlçe Başkanlığı’na gittik. Size çocuğu getireceğiz, dediler. Daha sonra biri beni aradı, ‘Çocuğu PKK olarak Ağrı Dağı’na çıkarmışız. Bu çocuğu savaşçı olarak değil eğitimci olarak yanımıza almışız’ şeklinde konuştu bana. 3 defa ameliyat geçirmiş olan kardeşimin dağda yaşaması mucizedir. Beni arayana kardeşimi getirin, dedim. O da ‘Çocuk özgürlüğüne kavuşmuş’ diyor. Şuanda aile olarak darmadağın olmuşuz. Annem haplarla yaşamını sürdürüyor.”şeklinde konuştu.

“Dershaneden dağa adam yetiştiriyorlar, Devlet de buna seyirci kalıyor”

BDP’nin Patnos’ta açtığı dershanenin dağa çıkarılmak için adam yetiştirdiğini ve Devletin de bunu bildiği halde seyirci kaldığını savunan Seven, “Ağrı’nın Patnos ilçesinde BDP tarafından açılan dershanede görev yapan Diyarbakırlı 4 öğretmen orada dağa çıkarılmak üzere, çocuklara eğitim veriyorlar ve dağa  çıkarıyorlar. Bunu dershane adı altında yapıyorlar. Ve Devlet de bundan haberdardır, hiçbir şey yapmıyor. Emin olun bu çocukları dağa çıkarmak için hap veriyorlar ve türlü türlü vaatlerle kandırıyorlar.” dedi. Hükümetin bu duruma bir an önce el atması gerektiğini söyledi.

(Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir