• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Türkiye, Kudüs`ün Özgürlüğü İçin Yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Türkiye’nin dört bir tarafından İstanbul’a akın eden yüz binler Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüdü.

Mavi Marmara katliamının 4’üncü yılında Sultanahmet’te buluşan Filistin sevdalısı yüz binler, Mavi Marmara gemisinin dört yıl önce Gazze’ye gitmek için kalktığı Sarayburnu limanına kadar yürüdü.  Ellerinde katliamda şehit edilenlerin resimlerini taşıyan vatandaşlar, sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı.

Yüz binler hep bir ağızdan “Kahrolsun İsrail, Siyonist İsrail Hesap Verecek, Vur Vur Vur İsrail’e Vur, Mavi Marmara Onurumuzdur, Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz” sloganları ile kortej halinde Sarayburnu’na yürüdü. İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü” ne birçok STK da destek verdi.

“Özgür Kudüs Platformu’ndan yürüyüşe büyük destek”

Özgür Kudüs Platformu ve Peygamber Sevdalıları Platformu da bünyesinde bulunan üye dernekleri ile yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş ile ilgili dün bir açıklama yapan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü”ne destek vereceklerini ifade ederek tüm Müslümanların yürüyüşe destek vermesi çağrısında bulunmuştu.

Platform bünyesinde bulunan yirmiye yakın derneğin üye ve gönüllüleri, platform tarafından yapılan çağrıya icabet ederek yürüyüşe katıldı.

(Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir