• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
Barışın Anahtarı Annelerimizin Elinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Memur-Sen’e bağlı Ulaştırma Memur-Sen Sendikası Türkiye başkanlar kurulu buluşmasını Diyarbakır Hilton otelinde gerçekleştirdi.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır milletvekili Oya Eronat, Memur-Sen Başkan Yardımcısı Günay Kaya ve Ulaştırma Memur-Sen genel başkanı Can Cankesen`in birer konuşma yaptığı toplantıya Memur Sen Şube başkanları da katıldı.

"Allah, annelere sabır versin ve onları evlatlarına kavuştursun"

Toplantıda ilk olarak söz alan Memur Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya,  Memur-Sen genel merkezi olarak derin odaklar ile, güç odakları ile beraber yürüyen ve o karanlık odakların çıkarlarına hizmet eden, darbecilere ev sahipliği yapan bir konfederasyon olmadıklarını ve  olmayacaklarını söyledi.

Günay, "Memur-Sen millet ile yürüyen, milletin çıkarlarını kendi çıkarı üstünde gören ve dünya mazlumlarının ahını dindirmek için gece gündüz seferber olan bir konfederasyondur.” ifadelerini kullandı.

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler hakkında da konuşan Kaya, “İnsanların, evlatlarının dağa kaçırılmasıyla ilgili sıkıntısı var. Anneler, üzüntü ve keder içerisinde ağlıyorlar. Allah, annelere sabır versin ve onları evlatlarına kavuştursun. Diyarbakır’da çocuklarının geri dönmesi için eylem yapan annelerin yanındayız. Diyarbakırlı annelerimizin yüreği çözüm sürecine destek oluyor. Biz bu milletin çocukları olarak, oyunları bozmamız lazım. Bugün Diyarbakırlı annelerle barış sürecinin Diyarbakır’dan dalga dalga yayılacağını düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

" Bu topraklara barışı anneler getirecektir”

Daha sonra söz alan Diyarbakır Memur-sen il temsilcisi Yunus MEMİŞ yaptığı konuşmada Günlerdir belediye önünde çocukları için eylem yapan annelerin barışın anahtarını ellerinde tuttuklarını belirterek, " Bu topraklara barışı anneler getirecektir” dedi.

Memiş, "Tıpkı Arjantin’de faşist diktatörlüğe karşı çocuklarını arayan anneler gibi. 1976 ve 1982 yılları arasında, Arjantin`de darbe sonucu ülke yönetimini ele geçiren generallerin döneminde, hapishaneye atılanların dışında en az 30 bin kişi kaybolmuştur. 1977`de bir grup anne ve büyükanne hükümet binası önünde bulunan Plaza del Mayo`da toplanarak, kayıp olan oğullarının, kardeşlerinin ve torunlarının izini arama yoluna gitmişti. Daha sonra sayıları giderek artan büyükanneler, birçok soruşturmaya ve dayağa maruz kalmalarına rağmen, başlarına beyaz başörtülerini takıp meydana çıkmaktan vazgeçmemiş ve sonunda başarmışlardır.” dedi. (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir