• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
BDP`nin İkna Odaları Devrede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Halka ilişkiler uzmanı olduklarını söyleyen 3 bayan çocuklarının geri getirilmesi için talepte bulunan aileleri, eylemlerini bırakmak için ikna edemeyince, anne ve babaları  belediye içerisinde oluşturulan ikna odalarına alarak eylemlerinden vaz geçirmeye çalışıyor.

Ailelerin, çocukları bırakılmadan eylemlerini sonlandırmayacağına yönelik yaptıkları açıklama sonrası dünden bu yana belediye yetkililer tarafından kendilerine psikolojik baskı yapıldığı öğrenildi.

Ailelerin kurdukları eylem çadırının sökülerek kaldırıldığını söyleyen aileler, belediye yetkilileri ve kim olduklarını bilmedikleri bazı kişiler tarafından kendilerine baskı uygulandığını ve yaptıkları haklı eylemden vaz geçirilmeye çalışıldıklarını söylediler.

"Bizleri basından uzak tutmaya çalışıyorlar"

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan aileler, "durmadan bizim içimize gelerek, ` bakın hepinizi tanıyoruz. Sizin için bunun sonucu iyi olmaz. Gelin vaz geçin.` diyerek üstü kapalı tehdit ediyorlar. Sürekli olarak buraya gelen bayanlar var. Kendilerine halkla ilişkiler uzmanı diyorlar. Bizleri basından uzak tutmaya çalışıyorlar. Burada ikna etmeye çalışıyorlar. Edemeyince de CHP mantığıyla ikna odalarına alıyorlar. Bu tavırlarından vaz geçsinler. Bu yetkililer bu kadar çabayı çocuklarımızı getirmek için verseler bu halkın takdirini daha çok kazanırlar" diyerek tepkilerini ortaya koydular.

"Bunun altında bir şeyler olduğunu her kes biliyor"

Geçen hafta bir velinin çocuğunu talep etmesine kızan BDP`lilerin babayı ve ailenin diğer fertlerini darp ettiğini hatırlatan aileler, dün bir şeyler yaptılar ve aile bu gün BDP`den özür dilemek durumunda kaldı. Bunun altında bir şeyler olduğunu her kes biliyor. Aileler tehdit altındalar. Bunu her kesin görmesi lazım. Çağrımız tüm halkımıza. Bize sahip çıksınlar" ifadelerini kullandılar.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir