• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yangında Kur`an-ı Kerim hariç her şey yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Petrol Kent Mahallesi’nde bulunan bir evde çıkan yangında tüm eşyalar yanarken dolapta bulunan Kur’an-ı Kerim’in yanmaması dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, dün gece 02.00 sıralarında Petrol Kent Mahallesi 2870 Sokak’taki bir evin üçüncü katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, çıktığı odanın tamamını sardı. Yangını fark eden ev sakinleri, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İtfaiyenin geciktiğini gören ev sakinleri, kendi imkânlarıyla yaklaşık bir saat süren çabayla yangını söndürmeyi başardı.

Giysi ve erzak odasında bulunan tüm eşyalar, yangın nedeniyle yanarken odada bulunan Kur’an-ı Kerim’in yanmaması görenleri hayrette bıraktı.

Yaklaşık 5 bin TL değerinde zararının olduğunu söyleyen ev sahibi Kudbettin Uçar, ise  itfaiyenin gelmemesine tepki gösterdi. Uçar, “Evimde yangın çıktığı anda hemen itfaiyeyi arayıp yardım istedim. İtfaiye ekipleri gelmeyince kendi imkânlarımla yangını söndürdüm. Ama halen itfaiye gelmiş değil. Yangını söndürmemiş olsaydım evim kül olacaktı.” dedi.

Yangının tüm eşyasını küle çevirirken bir tek Kur’an-ı Kerim’i yakmamasına şaşıran Uçar, daha büyük felaketten kurtulmasından dolayı Allah’a şükür etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir