• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Suruç belediyesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Suruç Belediyesinin; yıllardır kendi hizmet alanı içerisinde bulunan su, kanalizasyon, mezarlık, itfaiye hal pazarı gibi hizmetlerin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu belirten bildiriler dağıtması Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tepkiyle karşılandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Dağıtılan bildirilere dikkat çekilen açıklamada, “Suruç’ta 15 yıldır belediye yönetimini elinde bulunduranlar, daha ilk günden itibaren su, kanalizasyon, mezarlık, itfaiye hal pazarı gibi hizmetler Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğinden dolayı bu hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğuna dair bildiriler dağıtmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada; Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk oturumunda 9 Nisan 2014 tarih ve 16 nolu kararında teşkilatlanma çalışmaları tamamlanana kadar bir kısım hizmetlerin ilçe belediyeleri tarafından geçici olarak Eylül ayına kadar yürütülmesi kararlaştırıldığı belirtilerek Suruç Belediyesinin kendi görevleri uhdesinde olan hizmetlerin sorumluluğunu dağıttıkları bildirilerle büyükşehir belediyesine atmaya çalıştıkları ifade edildi.

Açıklamanın sonunda,  ilçe koordinatörlüğü Hizmet Binası olarak kullanılması planlanan Kültür Merkezi Suruç Belediyesi tarafından henüz boşaltılmadığı ifade edilerek, bu binanın boşaltılması durumunda gerekli hizmetlerin verileceğine dikkat çekildi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir