• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Tataristan Cumhurbaşkanı Adana'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ve beraberindeki heyet, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni (AOSB) gezerek çeşitli üretim tesisleri hakkında bilgi aldı.

Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'den, sanayi bölgesi ve açılışı gerçekleşen tekstil fabrikası hakkında detaylı bilgiler aldı.

Daha sonra bir tekstil fabrikasını gezen Minnihanov ardından entegre ağaç sanayi tesisini ziyaret etti.

AOSB’de özel bir  holdingin yönetim kurulu Başkanı Yahya Kiğılı ve şirketin diğer yönetim kurulu üyeleriyle sohbet edip, ticari bilgiler paylaşan Minnihanov, Türk iş çevreleri için Tataristan'ın Alabuga bölgesini faaliyete geçirdiklerini söyledi. Şirketin Tataristan'daki yatırımlarını memnuniyetle karşılayan Cumhurbaşkanı Minnihanov, “Artık daha neler yapabiliriz bunu düşünmemiz lazım. Bize güvenip Tataristan'a gelerek orada iş yaptığınız için teşekkür ediyoruz. Aslında siz bize değil de biz size minnettar olmalıyız” diye konuştu.

Entegre ağaç sanayi tesisini golf aracıyla gezen Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Gelecekteki planlarımız Adana şehri iş çevreleriyle koordineli olarak işbirliği kurmak. Şuan buradaki fabrikanın daha büyüğünü Tataristan'a kuruyoruz ve Tataristan'da buna benzer projelerin daha çok olacağını düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Tataristan petro-kimya üreten bir cumhuriyettir. Bizim de ürünlerimizin Türkiye'ye getirilmesinin düşünülmesi gerekir.”

Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, yaptığı açıklamadan sonra tesiste kendisini bekleyen helikoptere binerek Mersin'e hareket etti. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir