• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Arınç: Cumhurbaşkanı adayımız belli ama açıklama izni yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'da 30 Mart yerel seçimlerini kazanan ilçe belediye başkanlarına ziyaretlerini sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ı makamında ziyaret ederek tebriklerini iletti.

Burada açıklamalarda bulunan Arınç, “Cumhurbaşkanı adaylığı için  "Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacak durumda değiliz. Az çok biliyoruz ama izin çıkmadı bu konuda. Başbakanımız 15 Haziran'ı işaret etti. Ak Parti muhalefetin adayının açıklanmasını bekliyor. Kendi içindeki çalışmaları bitirmiş durumda" şeklinde konuştu.

“Gezi olaylarının anılacak bir tarafı yok”

Gezi olaylarının 1. yılını doldurduğunu anımsatan bir gazeteciye ise Arınç, “Gezi Parkı olaylarını anma" diye bir şeyi düşünemiyorum. Gezi'de yaşanan olayların üzerinden bir yıl geçti. Bu anılacak övünülecek bir olay değil. Üzücü şeyler yaşandı orada. Bize acılar getirecek o olayların anılacak tarafı yok ama üzüntü ile hatırlayabiliriz. Uluslararası basın kuruluşları sanki önceden haber almış gibi Taksim Meydanı'nda konuşlandı ve saatler boyu savaş muhabirlerinin eşliğinde Türkiye'de olağanüstülük yaşandığını göstermek için gayret ettiler. Normalde 10 dakikadan fazla canlı yayın yapmayan yayın kuruluşları, orada saatlerce canlı yayın yaptılar.”şeklinde cevap verdi.

“Sizden özür diliyorum, isim açıklanması için henüz izin çıkmadı”

Bugünlerde açıklanması beklenen Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise Arınç, , "Evet bugün 31 Mayıs. Baş harflerini söylesem olur mu? 31 Mayıs; ama Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacak durumda değiliz. Sizden özür diliyorum. Az çok biliyoruz, ama henüz izin çıkmadı ismin açıklanması konusunda. Biraz daha sabırlı olalım. Başbakanımız 15 Haziranı ifade etmeye başladı. Bekleyelim. AK Parti muhalefetin adayının belirlenmesini bekliyor. Kendi içindeki süreci bitirmiş durumda. İsim açıklama noktasında değiliz. Partilerin mutlaka içinde yaptıkları çalışmalardır. Bugün gazetelerde okudum. Bazı il başkanları istifa etmişler. Nezaketen istifa etmeleri istenmiştir. 30 Mart seçimlerine yönelik çalışma olarak değerlendirmek lazım. Partinin MKYK'sında konuşulup çalışılan konular. Olağanüstü durum yok. Elbette büyük bir partide değerlendirme sonucu farklı işlemler yapılabilir" cevabını verdi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri yarı başkanlığı getirecek"

"Çatı aday belirleme komisyonu" ile alakalı soru üzerine ise Arınç,  "Ben doğrusu çatı belirleme aday komisyonu bilmiyorum. Çatı aday biliyorum, çatı aday için komisyon kurulmasını duymamıştım. Hafazanallah. Daha neler duyacağız. Çatı aday konusunda ilginç karikatürler görüyorum. Damda kedi var. Birisi gösteriyor, bizim çatı adayımız bu diye. Buna benzer karikatürler var. Ortamı yumuşatmak lazım. Cumhurbaşkanlığı Seçimi önemli seçimdir. Her zaman Cumhurbaşkanlığı seçimleri, özellikle şimdi halk tarafından yapılacağı için, fiilen yarı başkanlık sistemini getiriyor olması sebebiyle önemli.”şeklinde cevap verdi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir