• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
`Çocuklar Derhal Ailelerine Teslim Edilmelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – PKK’nin çocuk kaçırma eylemlerine tepkiler çığ gibi büyüyor. Dağa kaçırılan çocuklarını PKK`dan geri almak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan annelere bir destek de Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonundan (GÜNFİAD) geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan anneleri ziyaret eden GÜNFİAD Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, ailelere destek için bir açıklama yaptı. Söylemez, gençlerin senelerdir bir hiç uğruna öldüğünü, çözüm sürecinde rahat bir nefes alınmaya başlamışken şimdi de çocuk kaçırmaların ortaya çıktığını söyledi. Söylemez, PKK’nin gençleri derhal ailelerine teslim etmesi gerektiğini de belirtti.

 “Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren 416 sivil toplum örgütü olarak annelerimizin yanındayız.”diyen Söylemez, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kendi çocuklarını en lüks okullarda okutanların, fakir ailelerin çocuklarına adeta ateşe atarcasına dağ yolu göstermesi kabul edilemez bir tavırdır. PKK ve uzantıları ailelere çocuklarını derhal teslim etmeli ve gençlere dağ yolunu göstermekten vazgeçmelidir.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir