• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Timeturk Yazarları Uzaydan mı Geldi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Hür Dava Partisi defalarca El Nusra ve Işid’e destek vermediğini beyan etmişti. Hatta bu beyanatların birini yine Timeturk sitesi genel yayın yönetmeni Nevzat Çiçek’in de bulunduğu bir televizyon programında partinin genel başkan yardımcısı Sait Şahin ifade etmişti. Yapılan onlarca açıklamaya rağmen Ömer Çelikdönmez’in böyle bir yazı yazması insanlarda DERİN şüpheleri uyandırmadı değil.

Ömer Çelikdönmez’in o akıl almaz yazısından bir bölüm:

......Hizbullah’a gelince; silahlı kadrolarını Türkiye’de çoktan terhis etmiş durumda. Hizbullah’ın Suriye’den başka kadrolarını çatışmada değerlendirebileceği cephe yok. En büyük sıkıntı da orada. Kendisine ideolojik açıdan yakın hissettiği IŞİD ve El Nusra haricinde Özgür Suriye Ordusu’na pek destek verdiği, PKK bağlantılı PYD’ye Türkiye’deki geçmiş olaylardan dolayı pek sıcak baktığı söylenemez.

.... Hizbullah destekli PYD karşıtı örgütlerin PYD’nin egemen olduğu bölgelere yönelik saldırılarının, PYD’yi zor durumda bıraktığı aşikâr. Bu nedenle PYD’nin Türkiye’deki irtibatlı olduğu mahfil ve odaklarla görüşerek bu konuda yardım talep ettiği söyleniyor. Aslında bu yardım talebinin asli gerekçesi, bölgeden Suriye’ye savaşmak için kadrolarını yönlendiren Hizbullah yöneticilerinin bu konuda ikna edilmesi. Aynı insan kaynaklarına (Kürtlere) hitap eden iki örgütün Suriye’de farklı cephelerde konuşlanıp birbirlerine silah çekmesi, kurşun sıkması kadar acı ne olabilir ki? PYD, PKK’daki patronları aracılığıyla Türkiye Hizbullahı’nın Suriye’ye El Nusra veya IŞİD saflarında savaşmak üzere kadrolarını göndermesini istemiyor, bunun engellenmesini talep ediyor.

İşte Türkiye’de özellikle Güneydoğu bölgesinde son günlerde yaşanan, tırmanma ihtimali bulunan PKK/Hüdapar arasındaki çatışmaların perde arkasında, ne olup bittiğini merak edenler için söylenebilecek ne olabilir? Hüdapar olaylara bakışını; “Adına çözüm süreci ya da barış süreci denilen bu süreçte akan kanın durması, kandan beslenenleri sudan çıkmış balığa döndürmüştür. Eli kanlı PKK çetesi, kendisi için hayati öneme haiz kanı bulamayınca masum insanlara ve kendisi gibi düşünmeyenlere saldırarak yeni bir çatışma süreci istemektedir.” beyanıyla temellendiriyor.

Bu birazda Türkiye Cumhuriyeti makamlarının resmi bakış açısını yansıtıyor. Bana kalırsa olaylar, HÜDAPAR yetkililerinin Suriye’ye PYD karşıtı, Amerika’dan, Avrupa’dan devşirilmiş savaşçılara kapılarını açan örgütlere, açık tavır koyması, kadrolarını o tip örgütlere katılmaktan men etmesiyle, azalacak, kaybolup gidecektir. Buna rağmen devam ederse bilin ki o zaman bu işin içinde başka ülkelerin istihbarat servisleri vardır. Bu nedenle yazının başlığını “IŞİD/PKK işbirliği Hüdapar’ı vurdu” şeklinde veya “IŞİD/Hüdapar işbirliği Hüdapar’ı vurdu” gibi okumanız durumunda, zarar gören tarafın özellikle Hüdapar olduğu açıkça anlaşılıyor. Zararın neresinden dönülse kârdır, bunu en iyi bilen de Hüdapar’dır.

Şahin, Nevzat ÇiçeK`i Uyardı

Yazının Timeturk sitesinde yayınlanmasının ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin twitter`dan Timeturk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek`e yazıyı eleştiren ve uyaran bir twit attı. İşte o twit..

Sait Şahin`in uyarısına rağmen Timeturk Genel Yayın Yönetmeni yazıyla ilgili herhangi bir işlem yapmayacağını ifade eden bir cevap yazdı. işte o cevap....

Bu haberler de ilginizi çekebilir