• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
Mavi Marmara olayı neden oldu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Münir Aydın / Doğruhaber

Mavi Marmara`nın yıl dönümünde Fetullah Gülen`e yakınlığı ile bilinen haber sitesi caytiryakileri.net haber sitesi Fetullah Gülen`in Mavi Marmara hadisesi ile ilgili sarfettiği sözleri aklamaya çalışan bir yazı yayımlandı.

caytiryakileri.net`te Fuat Avni adıyla 26 Şubat Tarihinde kaleme alınan yazının Mavi Marmara olayının yıl dönümüne yakın bir zamanda yayımlanması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Makalede İHH MİT ile çalışmakla suçlanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Mavi Marmara`da ölümlerin olacağını bile bile izin verildiği iddia edilmektedir.

İşte o makale;

Mavi Marmara olayı neden oldu?

Ne olacağı biliniyor muydu?

Hocaefendi olaydan sonra neden izin alınmalıydı dedi?

İHH, Anadolu insanı tarafından kurulmuş, önemli hayır işleri yapmış bir kurumdur. Lakin kurumun kilit noktasında karanlık adamlar doludur. Mezhebi karışık olan bu insanlar, siyasi İslam çizgisinde olan gençlerin reflekslerini sürekli tahrik ederek, motive ederler. Allah rızası istikametinde hareket eden heyecanlı karakterler bunlar için biçilmiş kaftandır. Hata yapmaya en uygun kişiler bunlardır.

Özel Seçilmişler tarafından halife olduğu kendisine inandırılmış olan BB‘ye Arap Ülkeleri‘nde aktif olması gerektiği telkin edilmiştir. BB‘nin en çok sevdiği ifade dünya ideri ifadesidir. Bundan aşırı haz duyar. Bir yönüyle zaafıdır. Kendini halife ve dünya lideri zanneder. Mit‘in içinde bir grup BB, Arap Ülkeleri‘ni ziyaret etmeden çok önce oraya gidip, birilerini parayla organize ederdi.

Bayraklar, posterler dağıtılır, afişler hazırlanırdı. BB, oraya gidip coşkulu kalabalığı gördükçe halife olduğu evhamı kuvvetlenirdi.

Gazze ablukası hepimizin içini parçalayan insanlık dışı dramlarla doludur.Gecelerce teheccütlerde dua edilmiştir. Hepimizin hassasiyetidir. Gerilimle beslenen gruplardan farklı olarak, yapılması gereken yardımlar, atılması gereken adımlar, sessiz, olması gerektiği gibi atılmıştır.

O günlerde BB‘nin etrafındaki insanlar onu sürekli tahrik ediyorlardı. BB, Arap aleminde kahraman olma fırsatını yakalamıştı. Gerek BB, gerek IHH‘nın kullandığı heyecanlı karakterler ağır ağır bir olaya hazırlanılıyordu. İnanılmaz bir provakasyon uygulanıyordu.

Yardım gemisinin planı yapılırken, küçük gruplar halinde toplanılan bazı kişilerin cihat diye sürekli hamasi duyguları tahrik ediliyordu. Yardıma değil intihar bombacıları gibi ölmeye gidenlerin sayısı bir hayli artmıştı. Durumun vehameti fark edildi. Raporlar hazırlandı.

El altından Davutoğlu‘na gelen bu raporlar canını bir hayli sıkmıştı. Yardım için çıkılan bu yolda geri dönülmez adımlar atılabilirdi. Dış işlerinde saatlerce İ.Kalın ve bir çok kişiyle toplantı yapıldı. Dış politikayı iyi bilen bu ekip olayın varacağı noktayı kestirmişti

İsrail‘le temasa geçildi kibar yollu olayın bir yardım kampanyası olduğu izah edildi. İsrail‘in tavrı netti. Gelirse müdahale edilecekti. Ölüme hazırlanmış insanlar ve İsrail‘in karalı duruşu Davutoğlu tarafıdan bizzat BB‘ye iletildi. BB, bu vehameti dikkate bile almadı.

Mit‘le irtibatlı IHH içindeki mezhebi karışık kişilere gün doğdu. Olay olacak, Türkiye gerilecek ve gerilimle daha da güçleneceklerdi. BB‘yi ikna edemeyen dış işleri, bazı milletvekili ve gazetecilere olayın vehametini varacağı noktayı anlatınca, gitmekten vazgeçildi.

Hücresel grupları motive eden dili zehirli bazı insanlar olayın varacağı noktayı çok iyi biliyorlardı ve geminin kalkacağı gün binmediler. Trt‘den o gün saatlerce Başbakanlık arandı. Duyumların kötü olduğu insanların ölüme gönderildiği söylendi onlar da dikkate alınmadı.

Y. Bulut bile olayı öğrenmiş çalıştığı tv‘de sevmediği bir muhabir için onu göndersekte belki ölür kurtulurum demişti. Herkes biliyordu. BB‘nin konumunun güçlenmesi, gerilimle oyların artması, milli görüş geleneğinin tamamen Akp‘ye kayması için insanlar ölüme gönderildi.

Amaçlarına ulaştılar, Mavi Marmara olayı ile Siyasi İslam geleneğinden gelenler Akp içinde birleşip merkez halini aldılar.

BB, esip gürledi, İsrail‘e özür dileyeceksiniz dedikçe Arap aleminde itibarı arttı. Türkiye‘de gerilim hat safhadaydı. Sokağa çıkılacaktı Bütün cemaatler, siyasi yapılar, bir işaret fişeği bekliyordu. Camia içinde ilk kez sokağa çıkılıp protesto edilmeli diyenler oldu.

Hazırlanmış kurgu aynen uygulanıyordu. Halkın bu gergin hali güvenlik güçlerini çok ürkütüyordu. Türkiye‘de azınlıklar tehdit altındaydı. Hocaefendi, masumane oraya gidip şehit edilenlerle ilgili baş sağlığı ve taziye mesajı gönderdi.Gazetelerde yayımlandı. Çok üzülmüştü.

Kendisiyle röportaj yapan yabancı gazetelerden birine izin alınmalıydı dedi. Bu açıklama ne anlama geliyordu? Bir an şok etkisi yarattı. Sokağa çıkmaya ve infial oluşturmaya hazır camiaya oyuna gelmeyin mesajıydı bu. Camia bu mesajı çok doğru okumuştu. Sakinleştiler.

Açıklamanın olduğu gün emniyetin üst kademesindeki birçok kişi odamdaydı. Rahat bir nefes almışlardı. Halk sokağa çıkmaz artık dediler.

Sonuç itibariyle, İsrail özür dilemedi, tazminat ödenmedi. Akp‘den birileri yakın zamanda aileleri dolaşıp şikayetinizi çekin dediler. Şehit aileleri kendilerine kimlerin geldiğini ve ne kadar para teklif edip tazminattan vazgeçmeleri gerektiğini iyi biliyor.

Mavi Marmara tam bir fiyaskodur. Türkiye‘yi İsrail karşısında küçük düşürmüştür. Dış politikamız itibarsızlaşmış ve eksenini kaybetmiştir. Gencecik insanları ölüme gönderen BB, Gazze‘ye gideceğim demesine rağmen hala gidememiştir. Neden Gazze‘ye izinsiz gidemiyor, sormak lazım.

Benden ötürü başınız asla yere eğilmeyecek diyen Fethullah Gülen‘e ferasetinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Allah Kadir‘i Mutlaktır.

FUAT AVNİ

26 ŞUBAT 2014

Kaynak: https://twitter.com/fuatavni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir