• DOLAR 32.535
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2425.171
  • ...
`Ümmet güçlü oldukça Kudüs özgür olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Siyonist  ve işgalci israil tarafında katledilen Mavi Marmara şehitleri  Bitlis’te düzenlenen bir programla anıldı. Programda, ümmet güçlendikçe Kudus’un özgür olacağı vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Best-Der dernek binasında yüzlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen  program, Lokman Dalga’nın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seslendirilen ilahiler ve sinevizyon gösterimiyle devam eden programda, Eğitimci Araştırmacı Yazar, Abdülkadir Turan bir konuşma yaptı.

“Türkiye İsrail’i ilk tanıyan devletlerdendir”

Turan konuşmasında,  Siyonist israil’i ilk olarak tanıyan devletlerden birinin Türkiye olduğunu hatırlatarak, Mavi Marmara şehitlerinin bu Yahudilerin dostu olmadıklarını direnişleriyle sembolleştirdiklerini söyledi.

“28 Şubat post modern darbeci zihniyetini yetiştirenler Yahudilerdi”

Müslümanların büyük zulüm ve katliamlara imza atan Yahudilerin dostları asla olmayacaklarını belirten Turan, şöyle konuştu:  “Bu milletin bunlarla dost olmayacaklarını gösteren Mavi Marmara şehitleri, hem bu milletin onurunu kurtardılar hem de ümmet bağını güçlendirdiler. Çünkü o güne kadar Arap kardeşlerimiz Türkiye’yi Yahudilerin en iyi dostu olarak biliyorlardı. Haklıydılar nitekim 28 Şubat post modern darbeci zihniyetini yetiştirenler Yahudilerdi. Doğan Çetin’in kızı bir Yahudi’yle evliyken, oğlu da bir Yahudi kızla evli. Adam tüm neslini Yahudilerle birleştiren ‘Batı Çalışma Grubu’ndaydı.  Bu ümmet vahdetine zarar verirdi. İşte Mavi Marmara şehitleri, tüm dünyaya şu mesajı verdiler: ‘Ey ümmet! Biz Yahudilerin dostu değiliz. İçimizde bazı akılsızlar çıkmışsa, bir zamanlar beslediğimiz Yahudilerin dostu olmuşsa, işbirlikçileri olmuşsa, onların ağlama duvarlarının önüne gidip ağlıyorsa, bu asla bu asil millete bu mümin milletin, bu muvahhit milletin İsrail dostu olduğu anlamına gelmez’ mesajını vermektir.” Dedi.

“Kudüs, ümmetin içinde bulunduğu halin göstergesidir”

Ümmet güçlendikçe Kudüs’ün özgürleşeceğinin altını çizen Turan, sözlerine devamla; “ Kudüs ümmetin ne halde olduğunu bir göstergesidir. Bu ümmet güçlü oldukça Kudüs selamete olmuş. Bu ümmet zayıf oldukça Kudüs düşmüş. Hz. Ömer döneminde Müslümanlar dünyaya hüküm etti ve Kudüs’ü fethetti. Daha sonra ümmet zayıfladı Kudüs elden çıktı. Yine Selahaddinler güçlendi Kudüs’ü fethettiler. Birinci dünya savaşından sonra yine zayıfladılar, Kudüs yeniden kaybedildi.

“Kudüs tehlikede ise, İslam ümmeti tehlikededir”

“Eğer bugün Kudüs tehlikedeyse, İslam ümmeti tehlikededir.” Diye Turan,  “Ama şu unutulmalıdır ki, hala bu ümmet ölmedi. Bu ümmetten Selahaddinler çıkacak ve yeniden Kudüs’ü Siyonistlerin işgalinde kurtaracaktır.” Şeklinde konuşarak Yahudi milletin Kudüs’e yerleşme tarihi sürecinden bahsetti.

Program, araştırmacı yazar, İbrahim Dağılma’nın yaptığı dua ile sona erdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir