• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Şehit Ali Haydar Bengi kabri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mavi Marmara Gemisiyle Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla gidenlerin  Siyonist İsrail tarafından saldırıya uğramasının üzerinden 4 yıl geçti. Mavi Marmara şehitlerinden Ali Haydar Bengi, şahadetinin dördüncü yıl dönümünde sevenleri tarafından kabri başında anıldı.

Kabir ziyaretinde bir açıklama yapan Mavi Marmara gazisi Muharrem Güneş, başta Filistin işgali olmak üzere tüm dünyadaki adaletsizliklerin ortadan kalkması temennisinde bulundu.

Mavi Marmara şehitleri, kardeşlik destanının kahramanları olarak hatırlanıyorlar”

Güneş, Mavi Marmara baskınıile ilgili, “Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan şehidimiz Üstad Ali Haydar Bengi ve dokuz şehit, yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisi ve filodaki diğer gemiler,   dünyanın gözü önünde işgalci Siyonist güçlerinin insanlık dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştı. Mavi Marmara’nın şehitleri, tüm dünyada unutulmaz bir kardeşlik destanının kahramanları olarak hatırlanıyorlar. Saldırıda ağır yaralanan ve dört yıl boyunca koma halinde olan Uğur Süleyman Söylemez’in de filonun hareket tarihinin yıl dönümünde şehadete kavuşmasıyla şehit sayısı 10’a yükselmiştir. 10 insani yardım gönüllüsünün şehit edildiği ve onlarcasının yaralandığı, alıkonulduğu, işkence gördüğü Mavi Marmara saldırısının dördüncü yıldönümündeki mücadelemiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İşgalci Siyonist askerler hakkında çıkartılan tutuklama ve yakalama kararının zulme ve hukuksuzluğa vurulmuş bir darbe olduğunu belirten Güneş, son olarak, “Başta Filistin olmak üzere, bu büyük davada atılacak her bir adımı, dünyadaki adaletsizliklerin ortadan kalkmasına vesile kılmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

(Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir