• DOLAR 32.56
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.258
  • ...
Bir Kınama da Avrupa İslam Alimleri Birliği`nden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL- Avrupa İslam Âlimleri Birliği, son zamanlarda Kürdistan’da mütedeyyin kişi ve kurumlara yapılan saldırı, kaçırma ve katletme olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada tarihte İslam düşmanlarının yaktıkları fitne ateşiyle, Müslümanların bir an olsun rahat nefes almamasına müsaade edilmediği belirtildi.

Avrupa İslam Âlimler Birliği açıklamasında, İslam düşmanlarının Müslümanlara karşı rezil geleneklerini hep sürdürdüğüne dikkat çekerek,  “Şer güçleri dünyayı kana buladıkları, kendilerinin dışında kimseye yaşama hakkı vermedikleri gibi, ülkemizde de bu çirkin senaryoyu uygulamak istemektedirler. Genelde tüm memlekette, özelde de ülkemizin doğusunda bu çirkin senaryolarını uygulamak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermektedirler. Son günlerde mütedeyyin insanlara yapılan saldırı ve kaçırma olayları bu senaryonun bir gereğidir.” denildi.

 Açıklamada, hangi fikir ve düşünceden olursa olsun, insanların birbirlerine tahammül edebilmesi gerektiği varsa sorunların konuşarak çözülmesi çağrısı yapıldı.

Saldırıların konuşmaktan aciz olanların işi olduğu belirtilen açıklamada daha sonra, “Saldırı kendi fikirlerine güvenmeyen ve bu fikirlerini dikte etmek isteyenlerin işidir. Kimsenin kimseye fikrini dikte etmeye hakkı yoktur. Yeniden meydan gelecek bir fitne kimsenin faydasına olmayacaktır. Bundan herkes zarar görecektir. Bu meyanda bu fitne ateşinin söndürülmesi için başta kanaat önderleri olmak üzere, toplumun tüm kesimleri ellerinden gelen gayreti göstermek durumundadır. Bu hem İslami hem de insani bir görevdir.”  İfadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak, “Ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik bu tür kışkırtma ve fitne amaçlı eylemleri kınadığımızı, lanetlediğimizi kamuoyuyla paylaştığımızı belirtmek isteriz.” Denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir