• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
PKK/YDG-H Kaçırdığı Genci İnfaz Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak`ın Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi`nde, önceki  gece geç saatlerde, PKK’nın uzantısı olan 6 YDG-H’li kişi, Cudi mahallesinde ikamet eden İsmail Çiftçi (20) adlı genci evinden alıp, metruk bir binada sorguya aldı.

İsmail Çiftçi`nin arkadaşları L.Ç ve H.B adlı gençleri de İsmail’in telefonundan  arayarak metruk binaya  çağırtan saldırganlar onları da sorgulamaya başladılar. Saldırganlar kurtulmaya çalışan İsmail Çiftçi ve arkadaşlarını kurşun yağmuruna tuttuktan sonra, olay yerinde hızla uzaklaştı.

Silah seslerini duyan mahalle sakinleri, metruk binaya giderek  yaralı 3  genci, kendi imkanlarıyla  Cizre Devlet Hastanesine kaldırdılar. Yapılan ilk müdahale  sonucunda,  durumları ağır olan İsmail Çiftçi ve H.B adlı genç, Şırnak Devlet Hastanesi`ne sevk edildi.

İsmail Çiftçi hatanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otopsi için Diyarbakır’a  gönderilen cenazesi otopsi işlemlerinin ardından,  akşam saat 19.00 sıralarında da Cizre asri mezarlığında toprağa verildi. 

Çiftçi’nin  cenaze törenine, Batuhan aşiret reislerin yanı sıra,  yüzlerce vatandaş katıldı.

Cizre’nin Batuhan aşiretine mensup, dindar bir aile olarak bilinen  Çiftçi ailesinin evine, 2 hafta önce, el yapımı bomba ve Molotoflu saldırı yapılmıştı.

Öte yandan silahlı YDG–H çetelerinin her akşam  Cudi mahallesinin giriş ve çıkışlarında halkı durdurup kimlik konturlü  yaptığı   bildirildi.   (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir