• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Kahire`de Darbe Karşıtı Gösterilerde Kan Aktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`ın başkenti Kahire`de devam eden darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybeden protestocuların sayısının 4`e yükseldiği bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi`nin çağrısı üzerine Kahire’de toplanan göstericiler, cumhurbaşkanlığı seçiminin açıklanan gayri resmi sonuçlarını protesto etmek için gece yürüyüş yaptı.

İttifak Hareketi tarafından yapılan açıklamada, Kahire’nin doğusundaki Ayn Şems semtindeki yürüyüşte güvenlik güçlerinin, protestocuların üzerine ateş açtığı belirtildi.

Açıklamada, Muhammed Aleyva ve Taha Farus`un yanı sıra isimleri henüz belirlenmeyen 2 kadının emniyet güçleri tarafından kurşunla vurularak öldürüldüğü, en az 3 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu ve hastanede tedavi altına alındıkları bildirildi.

Askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan ve ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları, ülkenin bir çok kentinde seçim sonuçlarına itiraz ederek yürüyüş yaptı ve seçime katılımın yüzde 10`u geçmediği için sonuçları tanımadıklarını beyan etti.

Resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 96,7`sini Abdulfettah es-Sisi, yüzde 3,3`ünü Hamdin Sabbahi`nin aldığı duyurulmuştu. Kesin sonuçların en geç 5 Haziran`da açıklanması bekleniyor.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir