• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Proje şampiyonu öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - 10.Uluslarası Tasarım Olimpiyatları Proje Yarışması’nda ikinci olan Kumçatı beldesi Vali Aydın Aslan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Bengü ve üçüncü olan Cizre İlçesi Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İbrahim Olurluk’u proje öğretmenleri Şırnak Valisi Hasan İpek tarafından makamında kabul edildi.

Vali İpek, son zamanlarda eğitim ve spordaki başarıların memnuniyet verici olduğunu belirterek “Bunlar çözüm sürecinin meyveleridir.” diye konuştu. Şırnak’ın çözüm sürecinin nimetlerinden faydalanmaya başladığını belirten İpek, gençlerin güzel düşüncelerle keşifler yaptığını, genç ve çocukların iyi eğitim alması, insanlığa faydalı yetişmeleri için çok ciddi çaba sarf ettiklerini söyledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan İpek, çocuk yaştaki gençlerin savaşmak için götürülmesinin ve kaçırılmalarının uluslar arası sözleşmelere aykırı olduğunu söyledi.

“Bin yıllık kardeşliği yeniden tesis etmek için bu güzel adımları devam ettirmek istiyoruz.” diyen Vali İpek,  Şırnak halkından Kürt ve Türk halklarından tüm Türkiye ve dostlarının bunu beklediğini kaydetti.

İpek, Şırnak ‘ta son günlerde dağa çıkarılan çocuklarının sayıları ile ilgili sorulan soruya ise “Jandarma ve güvenlik güçlerine 35 çocuğun kayıp olduğuna dair bilgi var. Bunlarında 33’ü bulundu. Yani abartıldığı gibi çok büyük rakamlar katılım yok ama ciddi bir katılımın da olduğunu biliyoruz. dedi.

Daha sonra İpek, dereceye giren öğrencilere Hz.Nuh’un gemi maketi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir