• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Mescid-İ Aksa yürüyüşü yolcuları Gaziantep'ten yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- İnsani Yardım Vakfı (İHH), Mavi Marmara gemisine saldırının 4. yılında geminin yolcuları ve saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle İstanbul’da düzenleyeceği  “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü" ne Gaziantep istasyon meydanında toplanan 15 otobüslük kafile, tekbir ve dualarla yola koyuldu.

Gaziantep İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şube Başkanı M. Emin Arslan bir açıklama yaptı. Arslan açıklamasında, Gazze Özgürlük Filosu'nun, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasını, insanlık onuruna aykırı bulduğu için, 4 yıl önce yola çıktığını hatırlattı. İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 10 insani yardım gönüllüsünün ve Mavi Marmara'nın misyonunun, İsrail'in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olduğunu vurguladı.

Arslan devamla,  "Mavi Marmara'nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs'ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur.  İnsani Yardım Vakfı (İHH)  olarak, Mavi Marmara olayının 4'üncü yılında Sultanahmet'ten Sarayburnu'na 'Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü' gerçekleştiriyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için yürüyoruz. Filonun organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve bu misyonun parçası olan tüm Filistin dostları ile yürüyoruz. Mavi Marmara, Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Siyonistlere göre İsrail'in amacına uygun tek çözüm Mavi Marmara'yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Unutturmayacağız. Bu bağlamda 31 Mayıs Cumartesi günü Sultanahmet Meydanı'nda buluşup Sarayburnu'na Mavi Marmara'nın kalktığı limana yürüyoruz. Filistin'den gelecek Filistin dostları ile gerçekleşecek olan bu yürüyüşe, kalbi Kudüs ve Mescid-i Aksa için atan müminler olarak, İstanbul'daki etkinliğe Gaziantep’ten 15 otobüsle katılıyoruz."  şeklinde konuştu.

Arslan son olarak, “31 Mayısta İstanbul’da Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya, Gazze’ye, Filistin’e özgürlük için yürüyüş yapacağız. Hem şehitlerimizi yad ediyoruz, hem bu ablukanın biran öce kaldırılmasını istiyoruz. Filistin özgür olana kadar, mücadelemize devam edeceğiz. Bizim derdimiz, İsrail’inin özür dilemesi ya da para ödemesi değil. Bizim derdimiz Filistin’in tam bağımsız olmasıdır.” dedi.

Grup yapılan duanın ardından yola çıktı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir