• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
İslam'ı araştıran Alman öğrencilerden  Soma için yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WİESBADEN- Almanya’nın Wiesbaden kentindeki Üniversitede okuyan Daniel Theobald ile Jonas Zimmer  adlı  Alman öğrenciler, hazırladıkları İslam Dini konulu tezleri ile ilgili görüşmeler  yapmak amacıyla, ara sıra  Vahdet Camiine  gelerek, cami hocasına  sorular yöneltiyor,  aldıkları cevaplar ve kendilerine gösterilen yakın ilgiden  oldukça memnun bir şekilde ayrılıyorlardı.  

Bu günkü  üçüncü gelişlerinde ise, Cuma günü olması nedeniyle,  Caminin bir köşesinde oturup, Müslümanların  kalabalık halinde toplanmalarını,  uyum  ve sükunet  içerisinde  ibadetlerini  icra etmelerini hayranlıkla  izlediler.

Cuma hutbesi ve  namazın ardından,  tekrar  Cami hocası  ve yetkilileri ile  oturup, bilgi alışverişinde bulundular.

Bu arada  cami  çıkışında toplanan paraları da sormaları üzerine, İHO Ebrar  yetkilileri kendilerine, toplanan paraların,  Türkiye’de  Soma  maden  faciasında  hayatını kaybeden  işçi aileleri ile, Bosna’da sel felaketinde  mağdur  olanlara gönderileceği açıklamalarında bulundular.

Alman öğrenciler,  bundan etkilenerek  kendilerinin de katkı yapmak istediklerini belirtip,  İHO Ebrar  yetkililerine  nakdi bağışta bulundular.

Oldukça  samimi bir ortamda geçen görüşmelerden  memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, diyaloglarını sürdüreceklerini  belirtip, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra  camiden ayrıldılar.   

Daniel ve Zimmer adlı  Alman  öğrencilere, birer  Almanca Kur’an-ı  Kerim meali ile, Hz. Muhammed’in Hayatını anlatan Almanca  kitaplar  hediye edildi.  (Mehmet Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir