• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
Kaçırılan çocuklar için hükümete sorumluluk çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli’nin de aralarında bulunduğu Çocuk ve Kadın Hakları İzleme Komisyonu üyeleri, Diyarbakır’da PKK tarafından dağa çıkarılan çocuklar ile ilgili bildiri yayınladı.

Sena Kaleli’nin sözcülüğünde basının karşısına geçen komisyon üyeleri, Diyarbakır’da kaçırılan çocuklara ilişkin yayınladıkları bildiriyle, hükümete sorumluluk çağrısında bulundu.

“Ülkemizde umutsuzluk ve güvensizlik sorunu var”

TBMM’de düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada “Ülkemizde ciddi anlamda umutsuzluk ve güvensizlik her kesimin sorunu olmaya devam etmektedir. Hukukun tahrip edildiği, adalet duygusunun zedelendiği bu ortamda, samimiyetsiz, zorlamayla atılan adımların halkta karşılık bulmadığı gerçeği ortadadır. Halkı nefret söylemleriyle dışlayan bir liderin hak ve özgürlükler konusunda inandırıcı olmadığı da açıktır.”denildi.

Yaşanan çatışmaların mağdurlarının kadın ve çocuklar olduğu belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Doğu ve Güneydoğu’da 30 yıldır süren çatışmalardan en çok kadınların ve çocukların etkilenmekte olduğu vurgulanan açıklamada, insanların en temel insani hakların ellerinden alındığı çoklu travmalara maruz bırakıldığı ifade edildi.

“AK Parti süreci şeffaf yürütmedi”

AK Parti’nin içinde bulunulan şeffaf olmayan müzakere sürecinde, kalıcı çözüm noktasında adımlar atmayarak, Dağ’ı hala bir seçenek olarak göstermeye devam ettiği öne sürülen açıklama da, “Çaresizliğin insanları açlığa mahkumiyetle, ölüme mahkumiyet arasında bir tercih yapmak zorunda bıraktığına Soma maden cinayetiyle bir kez daha tanık olduk. “Dağa çıkan kurdu görür” sözünü doğrularcasına herkes, Türkiye’de yaşamanın başlı başına bir risk olduğunun farkındadır. İnsanlar riskler arasında tercih yaparak hayatını hiçe sayacak noktaya gelebilmektedir. Barışçı demokratik hak kullanımlarının bile ölümle püskürtülerek caydırılmaya çalışıldığı ülkemizde, gençlerimizin belletilmiş çaresizliğe kurban edilmesi en çok da anneleri üzmekte ve endişelendirmektedir.”ifadelerine yer verildi.

“Hükümetin yanlışlarının kurbanı çocuklar olmamalıdır”

“Çocuklarımızın bir savaşın tarafı haline getirilmesine, yasadışı bir yapının insafına terk edilmesine karşıyız.”diye devam eden açıklama da, “Kayıp çocuk ülkesi haline gelen Türkiye’de, hükümetin yanlışlarının kurbanı çocuklar olmamalıdır. Toplumu kutuplaştırmaya ve ayrıştırmaya yönelik suçlama, yaftalama ve nefret söylemlerine son verilmesini istiyoruz. Müzakerelerin amacı sadece ateşkesten ibaret değildir. Çocukların can güvenlikleri sağlanarak ailelerinin yanına dönüşü için gereken yapılmalı, yargı ortamıyla baş başa kalmamaları için gereken önlemler alınmalıdır.

Evladını yetiştirirken kendini sürekli sorgulayan, nerede yanlış yaptım diyebilen anneler olarak vicdani ve insani sorumlulukla bu açıklamayı yapmayı görev biliyor, annelerin evlatlarına bir an önce sağ salim kavuşmasını diliyor, hükümeti sorumluluk almaya çağırıyoruz.”ifadeleriyle son buldu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir