• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Şırnak'ta 9 ton et imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Uludere yolunda yol kontrolleri sırasında jandarma ekipleri tarafından bir kamyonetin içinde sağlıksız şartlarda taşınan 9 ton et ele geçirildi. Etler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

Edinilen bilgiye göre; Uludere yolunda jandarma ekiplerince yol kontrolü sırasındaki bir kamyonette sağlıksız şartlarda taşınan 9 ton ete el konuldu. Etler işlemlerin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edildi. Yapılan tahlil ve incelemelerin ardından manşei belirlenmeyen ve sağlıksız olduğu tespit edilen etler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlilerince Şırnak şehir çöplüğünde imha edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yaldız, yaptığı açıklamada, üreticileri ve tüketicileri korumanın görevleri olduğunu belirtti.

Jandarma ekiplerinin kendilerine teslim edilen etlerin üzerinde üretim tarihi, firma bilgilerinin bulunmadığını ve usulsüz şekilde naylona paketlenmiş halde olduğunu ifade eden Yaldız, “Menşeini tespit edemediğimiz etler gıda olarak kullanılması mümkün olmadığı için gerekli işlemleri yaptık. Yaklaşık 9 ton civarında et kokmuş vaziyetteydi. Bu etlerin naklinde kullanılan araç ve kişilerle ilgili idari ceza yaptırımlarımızı uyguladık” dedi. (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir